Koncert kamernog orkestra "Kamerata Balkanika" danas u Gradskoj kući

Koncert regionalnog kamernog orkestra "Kamerata Balkanika" i dirigentkinje iz Švajcarske Viliane Valčeve održaće se danas, 18. oktobra u Svečanoj sali Gradske kuće.
Koncert kamernog orkestra "Kamerata Balkanika" danas u Gradskoj kući
Foto: 021.rs
Kao solisti nastupiće pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković i mlada violončelistkinja Valentina Lučković.
Na programu su Mocartov Divertimento, Veberov Koncert za klavir u f-molu, u aranžmanu za klavir solo i gudački orkestar sa solistkinjom Jovankom Višekrunom Janković i Čajkovski – Rokoko Varijacije, u aranžmanu za čelo solo i gudački orkestar sa solistom Valentinom Lučković.
Misija ovog kamernog ansambla jeste da predstavi najbolje mlade umetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana na jedan novi način, kroz prizmu uspešnih mladih ljudi koji svojim primerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti.
 
Mladi umetnici koji rade zajedno i oslanjaju se jedni na druge – kao što orkestar po svojoj prirodi i mora, takođe će moći da doprinesu preko moćne poruke saradnje pozitivnoj promeni imidža Zapadnog Balkana. Projekat prikazuje snagu i vrednost saradnje mladih umetnika postavljajući snažan primer pozitivnog modela ponašanja, jačajući pozitivan duh mladih prema pomirenju i osećaj zajedničkog nastojanja koji će doneti regionu prosperitetniju zajedničku evropsku budućnost.
 
Program će početi u 18 časova.
 
Koncert je deo programa ArtLink festivala, u okviru kog je već otvorena zajednička izložba umetnica - "Ženske umetničke veze" u Galeriji Kulturnog centra Novog Sada. 
  • Јелица

    18.10.2023 09:54
    И ко од грађана Новог Сада може да уђе у градску кућу ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič