Književno veče Karl-Markusa Gausa u Kulturnom centru Novog Sada: Sa piscem o njegovim delima

Književno veče Karl-Markusa Gausa, jednog od najznačajnijih austrijskih savremenih pisaca, održaće se u ponedeljak, 6. novembra u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5).
Književno veče Karl-Markusa Gausa u Kulturnom centru Novog Sada: Sa piscem o njegovim delima
Foto: 021.rs
Na Tribini mladih će od 19 časova govoriti sam pisac, ali i Laslo Vegel, Dragan Prole i Emina Peruničić. Obezbeđeno je konsekutivno prevođenje od Katarine Gualtieri.
Izdavačka kuća Akademska knjiga objavila je dve knjige ovog darovitog pisca: "U muzeju odbačene budućnosti: Četiri putovanja" (2022) i "Avanturističko putovanje kroz moje sobe" (2023).
Karl-Markus Gaus rođen je 1954. godine u Salzburgu, gde i dalje živi. Jedan je od najznačajnijih savremenih austrijskih pisaca, esejista i urednik. Njegovi preci su živeli u okolini Novog Sada do 1945. godine.
 
Od 1991. Gaus je glavni urednik književnog časopisa "Literatur und Kritik". Njegove knjige prevedene su na više stranih jezika i dobile su veliki broj nagrada. Primljen je 2006. godine za člana Nemačke akademije za jezik i poeziju.
 
Karl-Markus Gaus otvorio je 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga 2017. godine, kada su zemlje nemačkog jezičkog područja i književnosti na nemačkom jeziku, odnosno Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn, bile počasni gosti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič