Promocija knjige "Govorila sam samo istinu i ništa nisam prećutala" u nedelju u CK13

Promocija knjige "Govorila sam samo istinu i ništa nisam prećutala. Govori Sodžerner Trut" održaće se u nedelju, 17. decembra u CK13.
Knjigu čine prevodi odabranih zapisa govora bivše ropkinje Sojourner Truth (1797-1883), afroameričke putujuće propovednice, borkinje za ljudska i ženska prava, abolicionistkinje.
U nadahnutim govorima Došljakinje Istine, rođene u ropstvu 1797. godine, koja se sama izbavila iz ropstva 1826. godine na način da – nisam pobegla, to sam smatrala nevaljalim, nego sam odšetala, verujući da postupam ispravno – obraća nam se i među nas dolazi Istina koja oslobađa žene od muškaraca posednika i mučitelja, oslobađa robove od belih posednika i mučitelja, i oslobađa sve potlačene od svih neposrednih ili skrivenih porobljivača i mehanizama tlačenja. 
O knjizi i izazovu današnjeg slušanja, razumevanja i prevođenja govora Sojourner Truth, o njenom radikalno subverzivnom duhu i životu, o njenom istorijskom i sadašnjem značaju za oslobođenje žena, za Crni feminizam i druge feminizme, razgovaraće: Ivana Maksić, pesnikinja i prevoditeljica, Maja Solar, feministička filozofkinja i Borislav Prodanović, teolog.
 
Knjigu "Govorila sam samo istinu i ništa nisam prećutala. Govori Sodžerner Trut" u prevodu Ivane Maksić izdaje Omladinski centar CK13 u okviru edicije "Hrabrost je zarazna", u sklopu projekta "Hrabrost je zarazna: Jačanje feminističke svesti i aktivizma u Novom Sadu i Srbiji" i uz podršku Američke ambasade u Beogradu.
 
Promocija počinje u 19 sati.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič