Izložba grafika "Lutajući otisak" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 28. februara, otvara se izložba grafika pod nazivom "Lutajući otisak".
Izložba grafika "Lutajući otisak" u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
Foto: 021.rs
Osnivač projekta "Lutajući otisak", Radovan Jandrić, je tokom proteklih deset godina okupljao umetnike i prezentovao radionice štampanja grafike po galerijama Srbije.
Ovogodišnjom izložbom obeležava se desetogodišnjica "Lutajućeg otiska" radovima reprezentativnih umetnika – grafičara sa današnje likovne scene Srbije, profesora sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i Beogradu, osnivača bijenala i likovnih kolonija, umetnika koji žive i stvaraju u inostranstvu. Mnogi od autora su dobitnici značajnih priznanja i nagrada, sa radovima publikovani u zemlji i inostranstvu.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi širokog opusa grafičke umetnosti od klasičnih drvoreza, inovativnih linoreza na platnu, litografija, kolografija, akvatinte, bakropisa i kombinovanih tehnika, različitih formata, od malih do monumentalnih. Teme ovih grafika variraju, od klasične predstave prirode do apstraktne i figurativne savremene grafike, od kojih su neke usko povezane sa pank i rok scenom.
 
Otvaranje je u 19 časova.
 
Izložba se može pogledati do 13. aprila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič