"Faust" ponovo pred Novosađanima, u ulozi Mefista jedan od najtalentovanijih basova na svetu

Opera "Faust" Šarla Gunoa biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu u subotu, 2. marta.
"Faust" ponovo pred Novosađanima, u ulozi Mefista jedan od najtalentovanijih basova na svetu
Foto: 021.rs

U ulozi Mefista nastupiće talentovani bas Sava Vemić, koji se usavršavao u Operskom studiju Metropoliten opere u Njujorku, redovni je gost Pariske opere i nastupa u raznim operskim kućama širom sveta. 

Fausta, kao i prilikom premijernog izvođenja 2019, igra Stevan Karanac, a Margaretu Marija Mitić Vasić. U ulozi Valentina nastupa Nikola Basta. Goran Krneta igra Vagnera, Maja Andrić Zibel, a Martina Koljenšić nastupa u ulozi Marte. U predstavi učestvuje i ansambl Baleta SNP-a.
Opera Faust zasnovana je na istoimnenom književnom remek-delu Johana Volfganga Getea, dok su liberto napisali Žil Barbije i Mišel Kare. 
 
Operu je režirao Aleksandar Nikolić, a orkestar Opere SNP-a nastupiće pod diritentskom upravom Aleksandra Kojića.
 
"Uloga Mefista u operi Faust je izazovna i zahteva ne samo vokalnu virtuoznost, već i veliko glumačko umeće. Uveren sam da će Sava Vemić, koji je nastupao u najeminentnijim operskim kućama širom sveta, u ulozi Mefista potvrditi status jednog od najtalentovanijih basova današnjice i da će publika uživati u njegovom nastupu, kao i glasovima članova ansambla Opere, uz izuzetnu pratnju Orkestra Opere SNP-a. Moram da napomenem da je kuriozitet ove inscenacije opere Faust kontroverzna scena raskalašnog bala u paklu koju izvodi ansambl Baleta SNP-a", kaže Željko Andrić, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta.
 
"Faust" u režiji Aleksandra Nikolića premijerno je izveden 2019. godine pod dirigentskom upravom Andree Solinasa, povodom 160 godina od kada je opera Šarla Gunoa prvi put izvedena u Parizu. U SNP-u je, pre današnje inscenacije "Faust" izvođen još četiri puta - 1921. godine, zatim 1953, 1971. i 1995. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič