Razgovor o spisateljici Danici Marković i čitanje poezije u utorak u CK13

Razgovor o spisateljici Danici Marković i čitanje poezije biće u utorak, 9. aprila u Omladinskom centru CK13.
Razgovor o spisateljici Danici Marković i čitanje poezije u utorak u CK13
Foto: 021.rs
Događaj će početi u 19 časova.
 
Kako navode organizatori, Danica Marković je upamćena pre svega kao važna domaća pesnikinja sa početka 20. veka. 
Međutim, njeni prozni radovi nisu privlačili toliku pažnju. U pripovetci "Doziv nečastivog", o kojoj će se između ostalog razgovarati, istražuju se teme poluprivatnog vremena, straha od autorstva, kao i stvaranja u malim sredinama kao što je palanka. 
Junakinja se susreće u neprospavanoj noći sa nečastivim. Danica ili "srpska orhideja" kako ju je nazvao Matoš u esejima o njenoj poeziji je "umrla u bedi od bolesti".
 
Na ovom događaju okupljeni će imati priliku da čuju više o stvaralaštvu i životu Danice Marković, o ženskoj poeziji i ženskoj književnosti - ali i da čuju pesme nekoliko mladih pesnikinja koje će nakon razgovora čitati svoju poeziju. 

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič