FOTO: Regionalna premijera Kekinovog muzičkog vremeplova u Radio kafeu

Nekad samozatajno gastarbajtersko dete iz Gajnica, danas britko pero hrvatskog rokenrola, priredio je na otvaranju nove sezone u novosadskom Radio kafeu dirljiv muzički vremeplov.
FOTO: Regionalna premijera Kekinovog muzičkog vremeplova u Radio kafeu
Foto: Dragana Prica
Jednosatni muzički Mile Kekin Stand Up Show bila je duhovita, intrigantna, nadasve zajebantska, energetski nabijena priča o tome kako je lider legendarnog "Hladnog piva" postao ono što je danas.
 
Pogubljeni klinac iz kuće na gajničkom brdu, bubuljičavi tinejdžer bez društva, stidljivi undercover lover, raskalašni panker, Subin i Zokijev drug, pa i glumac koga su "Bitange i princeze" vinule u orbitu poznatosti, pomalo fudbaler i, odskora, promoter piva marke "Hladno pivo" o kojem će se u regionu tek čuti... Sve su to Kekinova lica kroz koja nas je proveo štrikajući na gitari neke od svojih najboljih stihova...
 
Red muzike, red sećanja na urnebesne situacije iz njegovog života, pa i na jedno vreme, mnogo smeha i aplauza, zvižduka odobravanja... 
 
 
Jednosatni šou, čija je regionalna premijera bila upravo u Radio kafeu u Miletićevoj 45, imala je nekoliko vrhunaca. Bili su to izvođenje antologijske pesme posvećene majci "Pitala si me", potom duhovitog "Betona", storiji  o tinejdžerskim frustracijama, stihova "Bog, domovina, nacija, svi na pod - privatizacija" iz pesme "Firma", koja potresno svedoči o tome kako smo dozvolili da nas, kao ljude, kreteni rastave na - nikad više sastavljive - delove, ali i pesma "Ja nisam vaš" - himna koja britko i precizno smešta desničare svih zemalja na mesto odakle ne bi trebalo da se vrate - "Lako je boriti se protiv fašizma uopšteno, treba se boriti protiv "svog" fašizma, u svom okruženju", bila je najava izvođenja stihova.
 
Upravo pomenute pesme, kao i neke sa Kekinovog drugog samostalnog albuma "Kuća bez krova", potvrđuju da hrvatski rokenroler nije samo puki pisac tekstova za rok bend, već ozbiljan pisac koji minuciozno skenira život čoveka, možda čak na način kako su to u prohujalim vremenima radila neka znamenita imena hrvatske književnosti, poput Matoša i Tina.
 
Kekinovi fanovi na kraju večeri bili su jednodušni - moramo se u istom sastavu - na istoj adresi - sresti još jednom.
 
 
Mile, na potezu si!
  • Nenad

    25.10.2019 12:42
    Sjajno veče sa Miletom... Definitivno bi trebalo da ovaj stand up uvrsti u redovniji repertoar.
  • Kk

    25.10.2019 11:38
    Hoćemo još!
    Potpuno novi doživljaj Mileta legende. Da je više ovako normalnih ljudi, ovaj region bi bio mnogo lepše mesto za život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio kafe

"Andrašologija" danas u Radio kafeu

Andraš Urban, reditelj koji je naglavačke preokrenuo savremeno pozorište u Srbiji i uspeo da svoj osećaj sveta patentira kao naš pozorišni mejnstrim, gostovaće danas, 9. marta, u Radio kafeu u okviru ciklusa razgovora "Govorim, dakle postojim".