Moguće i bez Nadala na olimpijskom turniru

Peti teniser sveta Rafael Nadal mogao bi da odustane od nastupa u singlu na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, prenose španski mediji.

Nekoliko dana pre početka Igara u Riju, pojavile su se spekulacije da bi posle povlačenja Rodžera Federera zbog povrede kolena, teniski turnir mogao da izgubi još jednu veliku zvezdu.

Španci pišu da je Nadal pod znakom pitanja jer se nije potpuno oporavio od povrede ručnog zgloba. U ovom trenutku ’Bik sa Maljorke’ prijavljen je za za obe konkurencije, ali postoji mogućnost da ne igra u singlu kako se povreda ne bi vratila.

Ukoliko dođe do ovakvog scenarija i Rafa stvarno otkaže, Pablo Karenjo Busta biće njegova zamena. Međutim, izvori kažu da gotovo sigurno nastupiti u dublu, zajedno sa Markom Lopesom.

Iako je njegov stric i trener Toni više puta potvrdio učešće na olimpijskom turniru, 30-godišnji teniser nije siguran u kakvom se stanju nalazi. "Nisam u najboljoj formi - nisam se takmičio dva meseca i nisam mnogo trenirao. Treniraću ovde u sledećih nekoliko dana. Videću koliko mogu, a onda ću odlučiti šta je najbolje za mene i tim", rekao je Nadal.

Vlasnik 14 titula sa Gren slemova 2008. godine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a prethodne Igre u Londonu 2012. propustio je zbog povrede. Olimpijski teniseki turnir u Riju počinje 6. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016