Davor Štefanek - prva zlatna medalja za Srbiju na Olimpijadi u Riju

Rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igarama u Rio de Ženeiru u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.
On je večeras u finalu savladao Jermena Mirgana Arutunjana iako je rezultat bio 1:1, ali je olimpijsko zlato pripalo našem rvaču jer je poslednji osvojio poen.
 
Jermen je do svog poena došao u prvoj rundi izguravši Davora sa strunjače, a Štefanek u drugoj zbog neaktivnosti Artunjana. Na kraju nesportski potez Jermena koji je protestovao, ali je posle ipak čestitao pobedniku.
 
Ovo je prva medalja za Srbiju na Igrama u Riju i prva u rvanju posle 32 godine, ujedno treća zlatna olimpijska u ovom sportu.
 
Prvak sveta iz 2014. godine je prethodno u polufinalu tušem savladao Šmagija Bolkvadzea iz Gruzije, posle nešto manje od minut i po borbe u prvoj rundi pa je ukupni rezultat bio 7:0.
 
U četvrtfinalu, lakše nego što se očekivalo, savladao je svetskog prvaka Franka Šteblera iz Nemačke sa 6:2, dok je u osmini finala pobedio Japanca Tomohira Inouea rezultatom 9:0.
  • Vrednica

    17.08.2016 19:18
    Mr Biggleswoth
    Primanja pokrajinskog ministra za sport, 13 njegovih zamenika i tridesetak pomagača, dodavača hartije i dizača telefonskih slušalica su ostala ista.Svako po 2 miliona bruto godišnje stavi u džep.Legalno. Plata i prinadležnosti.
    Slična situacija i u Vojvodjanskim granskim savezima.To vi zovete ODRŽAVANJE USTANOVA sporta! Nije trošak, pa se tu ne štedi.
    Normalno, dnevnice i putovanja za sva takmičenja u zemlji i inostranstvu,da se Vojvodina dostojno predstavlja-ide cela svira sportskih (ne) radnika .
    To je vojvodjansko ulaganje u SPORT.
    Ulaganje u sportistu se ne praktikuje.To je trošak, pa su izdvajanja simbolična.Eventualno
    ponekad udelite po 20.000 neto.Koliko možete.Nema razbacivanja.
    Zato su za medalju Štefaneka zaslužni samo ŠTEFANEK, i njegov trener.Sa familijom.
  • Mr Biggleswoth

    17.08.2016 17:39
    @vrednica i ostali botovi SNSa:
    Oprostite meni glupom što se usudih zapitati odakle pare za Rio za svitu Tome Baksuza.
    BTW Batez je postao pokrajinski ministar za sport 20.06.2016. a danas je 08.17.2016. Interesuje me ko se potpisuje od juna do danas kao pokrajinski ministar na naloge koje izdaje pokrajinska vlada za putovanja i ostale troškove i kolika su sad primanja pokrajinskog ministra.
  • BRAVO,BRAVO

    17.08.2016 15:04
    Djura
    Još jedna medalja za Štefaneka, njegovog trenera i roditelje.
    Vojvodjanska vlast i sportska javnost nije baš nešto pomogla da se ta medalja osvoji.
    Nije lepo da je sada neko prisvaja.
    A da je red da od Pokrajinskog sekretarijata dobije novčanu nagradu_red je!
    Bar u vrednosti bruto godišnje plate koju je Tepićka primala, to je negde oko 2.400.000 SVAKE GODINE ( 120.000 neto MESČNO plus doprinosi i porezi 63% plus regresi, dnevnice prekovremeni sati itd).
    Štefanek nije dobio NI DESETI DEO NOVCA koji na ime plata i dnevnica prime zaposleni u Pokrejinskom sekretarijatu za sport i Vojvodjanskim granskim savezima.
    Da se zna da su sportski (ne) radnici važniji od sportista!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016