Vojvodina večeras igra u Brestu za plasman u plej-of za Ligu Evrope

U beloruskom gradu Brestu večeras se igra revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Dinama i Vojvodine.

Crveno-beli su se dva dana pripremali na Fruškoj gori da bi juče po dolasku u Brest odradili i trening na stadionu "Brestski" pred današnju utakmicu.

Atmosfera u timu je jako dobra, a trener Nenad Lalatović na raspolaganju ima sve igrače. On je ponovio da veruje u plasman u plej-of i da tako moraju da razmišljaju svi igrači.

- Nemamo povređenih i atmosfera je sjajna. Na prvom meču bili smo bliži pobedi, ali smo nesrećno primili gol posle naše greške. Nadam se da takve propuste nećemo praviti - rekao je Lalatović.

Kapiten Dejan Meleg smatra da su sve opcije otvorene.

- U prvoj utakmici bili smo bolji suparnik, a šanse u revanšu procenjujem na 50:50. Jedan gol nam je dovoljan da odemo dalje i biće veoma važno da odigramo pametno, bez srljanja, potražimo svoju šansu i da je iskoristimo - ocenjuje strelac četiri gola u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Napadač Nikola Trujić kaže da će biti ključno što duže izdržati igrajući visoki presing.

- Dobro smo fizički spremni i što se toga tiče ne bi trebalo da bude problema. Igraćemo napadački, ali uz uslov da budemo oprezni u obezbeđivanju prilaza našem golu - kaže Trujić.

Pošto je prvi meč u Novom Sadu završen rezultatom 1:1, Vojvodina je ta koja će morati da "juri rezultat", odnosno mora da postigne najmanje jedan gol. Na ruku joj ide to što se duel ne igra u Minsku pred domaćim navijačima, već u 330 kilometara udaljenom Brestu. Stadion može da primi 10.000 gledalaca, a na njemu će se naći i navijači iz Novog Sada koji su došli u Belorusiju da bodre svoj klub.

Inače, utakmicu će suditi Belgijanci, glavni arbitar je Sebastien Delferijer, a pomagaće mu Ives de Neve i Žo de Vird.

Meč počinje u 19:45 časova, prenosi ga Radio-televizija Vojvodine.

  • Zivan

    04.08.2016 18:35
    Nadam se da ce se sirom Vojvodine oko 22h piti pobedniccka ccassa vina...
  • xy

    04.08.2016 16:12
    Samo još da imate golmana.
  • Ćošak

    04.08.2016 14:17
    Svi
    "Kod Fleka" u 19:45!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.