Vojvodina protiv AZ Alkmara, a Zvezda sa Sasuolom za Ligu Evrope

Fudbaleri Vojvodine igraće u plej-ofu za Ligu Evrope protiv holandskog AZ Alkmara, dok će se Crvena zvezda sastati sa italijanskim Sasuolom, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Vojvodina će biti domaćin u prvom susretu 18. avgusta, dok je revanš u Alkmaru 25. avgusta. S druge strane, Zvezda će u prvom susretu biti gost.

Srpski klubovi nisu bili nosioci, Vojvodina je pred žreb u Nionu imala koeficijent 7.925, dok je Zvezda četiri pozicije ispod sa koeficijentom 7.175.

AZ Alkmar je u plej-of dospeo pobedivši u oba duela grčku Janinu sa 1:0 i 2:1. Holandsko prvenstvo je završio na četvrtoj poziciji, a prošle sezone igrao je i u grupnoj fazi Lige Evrope i bio u grupi sa Partizanom. Oba meča dobili su crno-beli sa 2:1 i 3:2.

Klub je inače osnovan 1967. godine i do sada je dva puta osvajao šampionat Holandije, poslednji put pre sedam sezona. AZ igra na stadionu kapaciteta 17.000 mesta.

Novosađani su relativno dobro prošli u određivanju grupa, pošto su im potencijalni protivnici bili i Slovan iz Libereca, bečka Austrija, solunski PAOK i francuski Sent Etjen.

Drugi srpski predstavnik u ovom takmičenju Crvena zvezda imala je teže potencijalne rivale, ali je dobro prošla jer su sem Italijana tu su još bili Šahtjor iz Donjecka, praška Sparta, Makabi iz Tel Aviva, belgijski Gent i azerbejdžanski Karabag. Beogradski crveno-beli su po automatizmu ušli u plej-of pošto su posle produžetaka ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona od bugarskog Ludogoreca (2:2, 2:4).

Podsetimo, Vojvodina je do svog trećeg pokušaja da uđe u grupnu fazu Lige Evrope stigla posle duela sa Dinamom iz Minska (1:1, 2:0), Konahs'i kijem (1:0, 2:1) i Bokeljom (1:1, 5:0). Prošle godine Novosađani su takođe prošli prva tri kola eliminisavši čak i italijansku Sampdoriju, ali nisu uspeli da prođu Viktoriju iz Plzena. Pre tri sezone, u tom pokušaju zaustavio ih je moldavski Šerif.

Tim Nenada Lalatovića pre novih evropskih duela očekuje još jedan težak meč jer u nedelju gostuju Partizanu u 3. kolu Superlige. Meč u Beogradu igra se od 19 časova.

  • gari

    05.08.2016 20:31
    ako mozete da igrate presing 90 minuta i dalje imate sanse, inace ...
  • Jovan

    05.08.2016 15:10
    Juarnja kafa
    A jutros u Letećem Holanđaninu na kafi muk i neverica. Advokat, policajac i švercer kineskih dresova u šoku.
  • Neša

    05.08.2016 14:47
    Zadovoljan sam žrebom, u Holandiji se još nikad nisam izgubio. Valjda ću do prvog septembra stići nazad u Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.