Novi uspeh novosadskih basketaša u Abu Dabiju, obezbeđen Japan

Basketaši Novi Sad Al Wahda 3x3 ostvarili su veliki uspeh u Abu Dabiju, gde su na Challengeru obezbedili nastup na FIBA World Tour Mastersu u Japanu.
Novosađani, najbolji basketaši sveta, u finalu su u velikom derbiju izgubili sa 21-17 od Ljubljane, koja je 2014. bila pobednik svetske serije. Nisu momci predvođeni Dušanom Domovićem Bulutom imali sreće u prelomnim momentima, kako bi vezali treću titulu posle trofeja u Segedinu i Abu Dabiju na Quest Eventu. 
 
"Nismo se predavali, borili smo se do kraja, samo se neke kockice nisu sklopile u nekoliko početnih minuta. Imali smo priliku i da ih stignemo, ali smo kod jedne kontroverzne sudijske odluke emotivno popustili i izgubili sve nade. Cilj je ipak ostvaren, ulaskom u finale smo izborili nastup na svetskoj seriji, to je bio prvenstveni cilj. Uspeli smo to sa novajlijom Davidovcem, igrali smo bez povređenog Savića, ne možemo biti nezadovoljni. Poraz nas je i motivisao za dalji tok sezone, biće još težih utakmica u nastavku sezone", kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut. 
 
Kako je dodao, vremena za odmor nema, a biće novih promena u ekipi pred reprezentativne obaveze. 
 
"Već u petak u Amsterdamu imamo kvalifkacije za Evropsko prvenstvo. Umesto povređenog Savića igraće Nebojša Bošković, dvostruki pobednik King of the Rocka, član ekipe Olimp iz Beograda. Siguran sam da će se uklopiti u naš sistem, kao i da ćemo izboriti učešće na Evropskom prvenstvu, koje se u Bukureštu održava od 2. do 4. septembra", zaključio je Bulut.
 
Uz Buluta i Nebojšu Boškovića, pod zastavom Srbije igraće još standardni članovi ekipe, Dejan Majstorović i Marko Ždero. Srbija je najbolje rangiran tim na turniru, učesnici su još Holandija, Rusija, Turska, Nemačka, Švajcarska, Slovačka, Azerbejdžan i Vels. Četiri najbolje ekipe obezbediće plasman na završni turnir. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).