Električni orgazam obeležava 35 godina postojanja

Bend "Električni orgazam" održaće večeras u Fabrici slavljenički koncert kojim obeležava 35 godina postojanja.

Bend "Električni orgazam" održaće večeras u Fabrici slavljenički koncert kojim obeležava 35 godina postojanja.

"Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma koji planiramo da objavimo sledeće godine", najavio je gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

"Električni orgazam" se tokom 35 godina postojanja pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma. Poslednji, "To što vidiš to i jeste" izašao je 2010. godine.

"Električni orgazam" je osnovan sa idejom da odsvira samo jedan koncert. Gile (tada bubnjar), klavijaturista Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović Jovec osnovali su u beogradskoj kafani Mornar 13. januara 1980. godine "Električni orgazam", kao jednokratnu predgrupu za koncert njihovog matičnog benda "Hipnotisano pile".

Gile kaže da su posle te svirke "ukapirali da je obrnuto, da je Električni orgazam glavni bend, a da se Hipnotisano pile raspada". "Nije ništa upućivalo da će Električni orgazam biti nešto važno, pogotovo što na početku nismo imali nšta osim imena. Meni je neverovatno da je bend zamišljen od danas do sutra napunio 35 godina", rekao je Gojković.

Karte su u pretprodaji od 10. novembra po ceni od 600 dinara u Gigstix prodajnoj mreži i u CD Šopu Mungos (Zmaj Jovina 2 pasaž). Karta na vratima kluba koštaće 800 dinara.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Koncert Marte Šebešćen u Gradskoj kući

Koncertom Marte Šebešćen pod nazivom "Glas anđela - Stare božićne pesme evropskih naroda" počinje ciklus božićno-novogodišnjih koncerata u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Danas koncert grupe ZAA

Kruševački ska/dub/punk/jazz bend ZAA održaće koncert danas, 20. novembra, u Kvoteru, u okviru promocije aktuelnog albuma "What About".