Pajtić: Egzit pruža više nego što se u njega ulaže

Egzit pruža zajednici mnogo više nego što zajednica ulaže u njega, rekli su o ovom festivalu predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić.
Istakavši da je veoma ponosan što je bio prvi zvaničnik koji je još 2000. godine podržao održavanje Egzita, u istorijskim okolnostima borbe protiv jednog diktatorskog režima i borbe protiv neslobode, Pajtić je izjavio da ovaj festival i danas ima važnu ulogu.
 
"Egzit ima civilizacijsku obavezu da u uslovima neslobode bude svetionik slobode, u uslovima rastućeg primitivizma učini sve da mladim ljudima pokaže i omogući da uživaju u nečem vrednijem nego što su rijaliti programi, mnogo kvalitetnijem od primitivizma koji se sa malih ekrana izliva svaki dan u našim životima i da im objasni da se može živeti dostojanstveno i u ovoj zemlji. Zbog toga uloga Egzita nije samo komercijalna, ona je civilizacijska i zbog toga predstavnici Egzita imaju i tu vrstu obaveze koja je istorijska i koju se, konačno, i sami sebi nametnuli visokim standardom ideje za koju su se borili sve ovo vreme", poručio je Pajtić.
 
Direktor Egzita Dušan Kovačević se zahvalio na podršci od samog početka. Kovačević je rekao da posetioci iz više od 60 zemalja doprinose turističkoj ekonomiji Novog Sada, Vojvodine i Srbije. 
 
Pored toga, kako je naveo Kovačević, društvena odgovornost je jedan od glavnih pokretača Egzita i danas. Među projektima koje Egzit realizuje u tom smislu, Kovačević je izdvojio projekat "Mladi heroji" sa nacionalnim konkursom za mlade heroje, na kome su izabrani najbolji u svojim oblastima i koji će biti predstavljeni kao uzori, umesto pogrešnih uzora koji se često vide u TV-programima.
 
Autor: 021.rs
  • Pita breduša

    26.02.2016 14:12
    @Zoki

    Nemoj ni da ideš seljo, za tebe se ni ne pravi.
  • Terješkova

    26.02.2016 13:31
    Prvo Pajtićevi pročitaju pa onda računaju kojih je komentara više, vidi se bre iz svemira!! Al nema veze,,,, makar jedan pročita!
  • ex chapman

    26.02.2016 12:29
    e, a kako se zove ona Mrkina devojka? čujem da se i njeni koncerti finansiraju iz budžeta. izgleda da i ona pruža barem koliko i exit :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.