VIDEO: Gramatik i domaći bendovi uz svetske zvezde na mejnu

Na glavnoj bini Egzit festivala od 7. do 10. jula i ove godine nastupiće neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice kao što su The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Bastille, The Vaccines, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Stormzy, Tinariwen, Wilkinson, Sigma i brojni drugi.
Prestižnoj listi pridružiće se i popularni slovenački producent Gramatik, koji nakon što je letos na Jazu bio deo Sea Dance festivala, donosi svoj specijalni nastup uživo, u pratnji gitariste iz Nju Orleansa, Endrua Bloka.
 
Jedna od najvećih grupa sa ovih prostora Disciplin A Kitschme, u subotu 9. jula, u okviru Rock@EXIT večeri, nastupiće na glavnoj bini, i to u jednom od udarnih termina, posle afričke rock-world music senzacije Tinariwen, a pre koncerta engleskih rokera The Vaccines.
 
Rame uz rame sa svetskim zvezdama, nastupaće i drugi domaći bendovi kao što su Repetitor, Irie FM i Killo Killo Banda.
 
Specijalno zagrevanje za hip-hop noć uz zvanično najboljeg evropskog repera Stormzija i trenutno najvećeg svetskog hip-hop izvođača Wiz Khalifu, prirediće naša kultna hip-hop izdavačka kuća Bassivity, a preko 10 repera na sceni će predvoditi Reksona, Ikac i Struka. Čast da zajedničkim nastupom u ranim jutarnjim časovima zatvore program glavne bine, imaće naš čuveni hip-hop DJ Iron i dancehall-reggae majstor iz Engleske JSTAR.

 
Gramatik, Slovenac sa prebivalištem u Njujorku, svetsku je scenu osvojio muzičkom mešavinom hip-hopa, fanka i dubstepa, a njegovi uzbudljivi nastupi izrasli su iz DJ setova u pravo koncertno iskustvo. Njegov nastup je zakazan odmah posle velikog koncerta grupe The Prodigy, a pored dobro poznatih numera kao što su "So Much Love", "Just Jammin", "Hit That Jive" i "The Drink is Called Rakija", biće tu i sveže trake sa ovogodišnjeg, sedmog studijskog albuma "Epigram".
 
Novi album, pod nazivom “Opet”, ima i legendarna beogradska grupa Disciplin A Kitschme, koja će ove godine imati priliku da publici iz svih delova sveta, u jednom od najboljih termina, pokaže svu snagu svog originalnog izraza, nastalog daleko pre i čuvenog drumandbass žanra. Četvorka predvođena Kojom, govoriće krajnje razumljivim jezikom sirovog rokenrola koji će najbolje preneti i njihove uvek snažne, univerzalne društvene poruke.
 

Publici na tvrđavi predstaviće se i naš međunarodno priznati rege bend Irie FM, vlasnici titule Najboljeg evropskog reggae benda iz 2012. godine. Beograđani, čiji pesme zvuče kao da su snimane u srcu Jamajke, ove godine su publiku osvojili i apsolutnim radijskim hitovima "Svi" i "Kliziš"! Energiju glavne bine emitovaće i furiozni Repetitor, alternativni rok/post-pank trio iz Beograda, čije svirke su hipnotično prodorne i nezadrživo iskrene. Jedan su od simbola nove srpske rok scene, koju veoma često predstavljaju na binama širom Evrope i regiona.

 
Prva balkanska hip-hop izdavačka kuća Bassivity, osnovana je još 2001. godine u Beogradu, a svoju muziku na njoj su objavljivali VIP (Reksona i Ikac), Marčelo, Struka, THCF, Oneya, Coby i brojni drugi. Na EXIT dolaze sa misijom da predstave i neke od novih zvezda domaće rep scene kao što su Arafat, Furio Đunta, Kendi, Sivilo, Dripac, Rimski i drugi, a pridružiće im se i američki reper Dotbwoii!
 
Aktuelne cene ulaznica najkasnije do petka 1. jula
 
Ulaznice za Egzit prodaju se po ceni od 7.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te 7.990 dinara za celu Avanturu, odnosno oba festivala. Jednodnevne ulaznice za Egzit trenutno koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.