Greta Van Fleet, Phil Anselmo, Tarja Turunen i mnogi drugi dolaze na Exit

Greta Van Fleet, Phil Anselmo i Tarja Turunen nastupiće u Exitu koji će se od 4. do 7. jula 2019. godine održati na Petrovaradinskoj tvrđavii.
Greta Van Fleet, bend koji čine tri brata i njihov drug iz detinjstva, iza sebe ima osvojene američke top liste jer se njihov album prvenac "Anthem of the Peaceful Army", izdat u oktobru, našao na samom tronu Billboard Hard Rock i Top Rock albuma, te na visokom trećem mestu opšte Billboard liste albuma na kojoj u ovom veku dominiraju pop izvođači. Žestoki tenor dvadesetdvogodišnjeg Džoša Kiske osvaja na prvo slušanje, a lakoća sa kojom peva i najzahtevnije deonice povlači poređenja sa frontmenom Led Zeppelina Robertom Plantom.
 
U intervjuu ove godine, upitan da izdvoji svoje mlade muzičke favorite, Plant je rekao "Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin i imaju divnog mladog pevača", a na opasku novinara da je neverovatno kako neko tako mlad može tako moćno da peva, Plant je šaljivo dodao - "Mrzim ga." Njihov eksplozivni uspeh, kakav dugo nije viđen na rok sceni, odveo ih je na prestižnu listu Forbs magazina "30 under 30", te omogućio nagradu Loudwire magazina za najbolje nove izvođače.
 
Na glavnoj bini Exita pojaviće se i metal legenda Phil Anselmo sa svojim sastavom "The Illegals", a ovaj nastup, koji će se sastojati od pesama Pantere, biće obavezna stavka za sve istinske "heavy metal" znalce. Philip H. Anselmo & The Illegals ove godine izdali su njihov drugi album "Choosing Mental Illness", bogat doom, thrash, punk i grindcore uticajima. Krajnji proizvod, prepun gitarske distorzije i Anselmovog dominirajućeg vokala, priziva revolucionarni zvuk Pantere, koja je zadržala status jednog od najboljih heavy metal sastava u istoriji muzike.
 
Na Exit stiže i Tarja Turunen, kultna pevačica najpoznatijeg finskog benda Nightwish. Kombinovanjem svog operskog vokala i metal zvuka, doprinela je rađanju i popularizaciji čitavog žanra. Nakon odlaska iz benda posvetila se uspešnoj solo karijeri, te se album "The Shadow Self", izdat 2016. godine, u roku samo nekoliko sati našao na vrhu rock i heavy metal lista na iTunes servisima u nekoliko zemalja. Njen ovogodišnji poduhvat, live-art album "Act II (Live)", potvrđuje da je Tarja jedan od najboljih vokala koji je ikada potekao iz Skandinavije.
 
Na Explosive binu stiže avangardni black metal sastav, velikani norveške muzičke scene, Arcturus, i pioniri švedske death metal scene Entombed A.D. Pored njih na Tvrđavu stižu čak tri kultna benda da proslave svoja tri velika jubileja. Dva britanska benda, ska legende The Selecter, i čuveni pankeri Peter and the Test Tube Babies proslavljaju po 40 godina neumornog rada, dok kalifornijski hardcore pankeri Total Chaos na Tvrđavu stižu u godini kad obeležavaju tri decenije svirke.
 
Exit festival održaće se od 4. do 7. jula, a trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta karata po ceni od 6.490 dinara. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za Fan pit po ceni od 4.490 dinara, kao i Gold Vip dnevne ulaznice za 4. jul po 12.000 dinara. Ulaznice za Exit mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org i putem prodajne mreže GigsTix.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit