FOTO: Exit fondacija pokrenula kampanju protiv korišćenja droga

"Ostanimo čisti", poruka je velike nacionalne kampanje za život bez narkotika, koju je pokrenula Exit fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja.
Kako navode u Fondaciji, kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na zabavan usmeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama. 
 
"Pitanje 'Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?', na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posledice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog kojeg bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu", navode u Exit fondaciji. 
 
 
Kako se dalje ističe, kampanja nudi brojne korisne informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve delovima tela prenose narkotici.
 
Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko 500 zavisnika od opijata koji su započeli lečenje. Prosečan uzrast kada počinje eksperimentisanje sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosečan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina. 
 
 
U Srbiji je evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosečan uzrast heroinskih zavisnika koji su na lečenju oko 33 godine. 
 
Exit fondacija će na festivalu koji će se održati od 4. do 8. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, ponuditi brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve posetioce. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.