Exit poklanja 3.000 ulaznica medicinskim radnicima za otvaranje festivala

Ministarstvo zdravlja i festival Exit pokreću zajedničku kampanju koja za cilj ima podsticaj vakcinacije protiv korona virusa, navodi se u saopštenju festivala.
Exit poklanja 3.000 ulaznica medicinskim radnicima za otvaranje festivala
Foto: 021.rs
Kako kažu iz organizacije festivala, nakon što su 2019. zajedničku i višestruko nagrađivanu kampanju protiv narkotika "Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?", saradnja EXIT festivala i Ministarstva zdravlja nastavlja se i ove godine. 
 
Pre nekoliko dana su lansirane dve kampanje pod nazivom "Neću više da igram sam/a" i "Ima li neko bolju ideju?", koje za cilj imaju motivaciju mladih da se vakcinišu, a tako i daju svoj doprinos što skorijem vraćanju normalnog života, ali i zaštiti sopstvenog i zdravlja ljudi oko sebe, pogotovo starijih.
 
Iz Exita navode i da će u znak zahvalnosti medicinskim radnicima za to što stoje na "prvoj liniji fronta" u borbi protiv korona virusa pokloniti 3.000 ulaznica za otvaranje festivala 8. jula. Uz to, u sklopu ove saradnje Ministarstvo zdravlja će obezbediti vakcine za 1.500 inostranih izvođača i posetilaca Exita, čime će pomoći građanima zemalja koje u ovom trenutku nemaju dovoljno vakcina. Takođe, navode da bi vakcinacija mogla dati dodatni doprinos opštoj sigurnosti i bezbednosti na ovogodišnjem festivalu.
 
Kako stoji u saopštenju i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je važnost kampanje za vakcinaciju.
 
"Pozivam sve mlade da se što pre vakcinišu, jer od njih sada najviše zavisi koliko brzo će moći da se vrate aktivnostima koje najviše vole, među kojima su koncerti i festivali", rekao je Lončar.
 
On se zahvalio Exitu na dosadašnjoj saradnji i na tome što misle na medicinske radnike.
 
Iz Exita kažu i da su kao dodatan podsticaj kampanji za vakcinaciju, vodeći srpski muzički festivali nedavno su predstavili bezbednosni protokol, koji predviđa da će na festivale moći da uđu samo oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali koroan virus ili poseduju negativan PCR ili antigenski test. 
 
"Ovaj protokol, koji je poslat Vladi Srbije i Kriznom štabu na usvajanje, zasnovan je na najnovijim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv", stoji u saopštenju.
 
Osnivač Exit festivala Dušan Kovačević poručio je da će uz navedena ograničenja festivali biti najsigurnije mesto okupljanja u zemlji.
 
"Najveći poklon medicinskim radnicima biće suštinsko nastojanje da festival učinimo potpuno bezbednim za naše posetioce. Raduje nas što je nauka dala jasne smernice i dokaze kako da ovaj najvažniji cilj ostvarimo", ističe Kovačević.
  • e da

    27.05.2021 12:05
    I mene zdravo zanima, ako će se deliti samo 3000 ulaznica zdravstvenim radnicima, kad i gde će i ko odredjivati ko će ih dobiti?
  • Pole

    27.05.2021 08:27
    Ne volim ih inače, ali ovo je lep gest.
    Nadam se da će imati efekta na mlade da se dozovu pameti
  • Milijana

    26.05.2021 18:04
    A gde ili kome se prijavimo za ulaznice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit