VIDEO: Exit kratkim filmom prikazao kako je pandemija uticala na mlade

Festival Exit objavio je kratak film o pandemiji iz vizure mladih, koji ukazuje na uticaj proteklih 15 meseci na mlađu populaciju.
Iz organizacije festivala ukazuju na zatvorenost i otuđenost koje su ostavile dubok trag na mentalno zdravlje mladih, a uz to navode da je film zapravo motivisan podatkom da je za gotovo 700 odsto povećana stopa depresije u ovom delu populacije.
 
"Upravo ta borba biće ogroman problem s kojim društvo treba da se suoči u godinama koje dolaze, izgubili smo zagrljaje, priliku da upoznamo novo, i previše stvari koje smo podrazumevali i uzimali za gotovo. Bilo je trenutaka kada smo mislili da će tako ostati zauvek, iako nikada nismo gubili nadu", kažu organizatori festivala.
 
Oni dodaju i da je došlo pravo vreme da se sa ovakvim načinom života prestane, te i da se život vrati u društvo, a naročito među mlade.
 
 
Režiser filma je Ivan Đurović iz Njujorka, koji je završio master na Univerzitetu Kolumbija.

Teme

EXIT
  • Ne mogu da verujem

    08.07.2021 10:41
    koliko su ljudi glupi
    Svi marš na vakcinu!
    Jedino tako možemo doprineti tome da se vanredno stanje definitivno završi i da zakopamo maske i ostale smicalice i da nastavimo normalan način života!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit