Kapaciteti u Novom Sadu već nedeljama popunjeni, Exit poziva Novosađane da izdaju smeštaj

Smeštajni kapaciteti u Novom Sadu već nedeljama su skoro u potpunosti popunjeni za vreme trajanja Exita.
Kapaciteti u Novom Sadu već nedeljama popunjeni, Exit poziva Novosađane da izdaju smeštaj
Foto: 021.rs
Prema podacima najveće svetske platforme za izdavanje smeštaja Booking.com, u Novom Sadu je već duže vreme čak 99 odsto smeštaja popunjeno u terminu od 8. do 12. jula, a slična situacija je i na drugoj vodećoj platformi Airbnb.
 
Stoga, organizatori Exita pozivaju sve Novosađane, koji su u prilici, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i izdaju svoje smeštajne kapacitete za posetioce iz celog sveta.
 
"Interesovanje gostiju je prevazišlo sva naša očekivanja, očekujemo rekordnu posetu ove godine. Pojedina tržišta poput Francuske i Nemačke beleže porast od više stotina odsto u odnosu na prethodne godine. Novosađani imaju sjajnu priliku da izdaju svoje privatne stanove i sobe, i da, što je najvažnije, to učine po potpuno bezbednim uslovima, jer gotovo svi stranci pre ulaska u Srbiju moraju imati negativan PCR test", izjavio je Akoš Seleši, direktor Exitove turističke agencije.
 
Ove godine najveći broj posetilaca očekuje se iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Turske, Hrvatske, Mađarske i Holandije. Imajući u vidu da je pandemija nametnula nova pravila putovanja, ove godine neće biti velik broj posetilaca iz tradicionalno jakog Exitovog tržišta Velike Britanije, s obzirom na to da se Srbija i dalje ne nalazi na zelenoj listi ove ostrvske zemlje. Gotovo svim stranim državljanima za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test, osim građanima Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji u zemlju mogu da uđu nesmetano, dok je građanima Slovenije i Mađarske dovoljna i potvrda o vakcinaciji.
 
Zanimljiva je i činjenica da su cene smeštaja značajno veće u odnosu na prethodne godine. Pojedini hoteli u gradu su dostigli cenu od čak 400 evra za noćenje, nadmašujući time i najluksuznije hotele u zemlji, dok je interesantan i oglas za vilu sa bazenom, u kojoj četiri noćenja koštaju vrtoglavih 22.000 evra.

Teme

EXIT
  • e

    01.07.2021 22:22
    Ako moze info od znalaca, gde da prijavim svojim 35 kvadrata, sa 4 lezaja i potencijalno vise, i koliko za to mogu dobiti po danu?
  • /

    01.07.2021 16:36
    /
    nesto bas ne izgleda pun turista
  • Jovo

    01.07.2021 14:44
    bogovac1.gojko@gmail.com
    A šta aku ljudi nisu više registrovani za izdavanje ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit