Naš izbor: Šta da poslušate trećeg dana Exita - Muzika bez teksta i muzika koja ostavlja bez teksta

Subota je obično najposećeniji, dan Exita pa nemamo razloga da verujemo da će ovog puta biti drugačije.
Naš izbor: Šta da poslušate trećeg dana Exita - Muzika bez teksta i muzika koja ostavlja bez teksta
Foto: 021.rs
Iako će nesumnjivo mnogi posetioci željno iščekivati da se na mejn stejdž popnu Robin Schulz i Paul Van Dyk, a da dens arenom zavladaju Space Motion i Meduza, mi imamo malo drugačije preporuke za vas.
 
Asaf Avidan - 22:50
 
Talentovani multinstrumentalista i kantautor iz Izraela Asaf Avidan je, sasvim pristrasno, najbolji izvođač koga ove godine možete da čujete na Exitu. Iako mu evropska baza publike nije mnogo velika, poznat je u zemljama poput Francuske i Italije, gde su čuveni njegovi koncerti na kojima predstavlja svo svoje umeće pevanja i sviranja više različitih instrumenata. Možda ga znate po čuvenom radijskom hitu "One Day/Reckoning Song" ili po pesmi koja se već neko vreme vrti na talasima Radija 021 "900 Days", ali on iza sebe ima više albuma. Osim što stvara zanimljivu atmosferu i odlično svira, ovaj muzičar se izdvaja i po svojim tekstovima koji po strukturi i ideji podsećaju na pisanje Lenarda Koena. Njegov nastup počinje deset minuta pre 23h na glavnoj bini festivala.
 
 
Deep Steady - 20:20
 
Malo lokalpatriotizma nikad nije na odmet, pa bi bilo lepo da u 20:20 minuta posetite fjužn binu gde nastupa novosadski bend Deep Steady. je jedan od retkih instrumentalnih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog džeza. U osnovi su ska, rege i kalipso ritmovi, ali i džez harmonije, odnosno improvizacija. Muzika benda inspirisana je podjednako velikanima sa Jamajke kao što su "Skataltes" i Džeki Mito, a čuju se i uticaji klavirskih džez pasaža Monti Aleksandera, odnosno gitarske deonice u stilu Ernest Ranglina.  
 
 
Obojeni program - 21:50
 
Ostajemo u Novom Sadu i slušamo dobro prepoznatljiv zvuk Obojenog programa. O ovom bendu nema potrebe govoriti mnogo, svi znamo da su oni pioniri alternativne rok scene, a i prva istočnoevropska muzička grupa čiji se spot pojavio na MTV-ju. Oni nastupaju na glavnoj bini Exita, pre Asafa Avidana. 
 
 
E-Play - 23:10
 
A iz prestonice stiže E-Play, alternativna rok grupa osnovana 1998. godine. Od tada do danas, oni su postali poznati širom regiona, a česti su gosti na brojnim festivalima. Bend je i dobitnik ovogodišnje nagrade za "Pesmu godine" za svoj singl "Sloboda". Ako želite da proslavite ovo priznanje sa njima, pojavite se ispred fjužn bine u 23:10.
 
 
Deaf Radio - 22:10
 
Ako želite da čujete malo više gitare, budite ispred fjužna i u 22:10 kada nastupa alternativni gitarski rok bend iz Atine u Grčkoj. Iako za sada iza sebe imaju tek dva albuma, kritike za oba su prilično dobre, a šuška se i da znaju da naprave odličnu atmosferu na nastupima uživo. 
 
 
св. Псета - 00:35
 
Mislili ste da ćemo zaboraviti na Eksploziv stejdž? Nikako. Tu će u 00:35 nastupiti bend св. Псета (Sveta pseta). Zvuk benda opisuje se kao emo pank instrumental, ali ga je čak i samim članovima teško definisati. Tu ima svega, između ostalog, rokabilija, panka, post panka, progresive, sa primesama bluza i džeza. Zvuči konfuzno, tako da nećete znati dok ne poslušate. 
 
 
Sunshine - 3:35
 
Tu negde pred zoru očekuje vas pravi "blast from the past" u formi hip hop benda Sunshine, pa ako ste "u tom fazonu", možete se pojaviti ispred fjužn stejdža na vreme za njihov nastup, pre nego što polako otkoračate ka svom udobnom krevetu.
 
 
Ovo je naš izbor, a večeras još nastupaju i Remedy, Satory, Robin Schulz, Paul Van Dyk, Boris Brejcha, First Flame, Space Motion i drugi.

Teme

EXIT
  • borislion

    10.07.2021 16:49
    Jazz Ska
    Dobri su ovi DeeP Steady!
    Baš pravo iznenađenje.
  • V

    10.07.2021 15:33
    Dobri su vam predlozi. Deep Stedy sam slušala u Bulevar books-u i stvarno je jedan od najboljih bendova ikada.
  • Liki

    10.07.2021 14:33
    Hleba i igara
    Koja plitka budalastina….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit