EXIT osvaja ADE uz Bonobo i spektakl na 50 metara iznad Amsterdama

EXIT festival obeležiće predstojeći Amsterdam Dance Event žurkom na najuzbudljivijoj lokaciji u Amsterdamu.
EXIT osvaja ADE uz Bonobo i spektakl na 50 metara iznad Amsterdama
Foto: Pixabay

U Faralda Crane-u, jednom od najspecifičnijih klubova i 5* hotela na svetu, smeštenom čak 50 metara iznad Amsterdama, Exitov događaj 20. oktobra predvodiće jedan od najtraženijih umetnika elektronske muzike Bonobo.

Provod na vrhu monumentalnog građevinskog krana do usijanja će svojim prepoznatljivim zvukom upotpuniti Cassian, dok će iste večeri biti predstavljen i showcase jedinstvenog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata EXIT Echosystem.

U okviru ovog showcase-a nastupiće prva potpisnica Echosystema, vunderkind elektronske scene Lanna, kao i Human Rias b2b Arodes, iLEE i Ece Ekren, dok će upravo na ovom događaju EXIT lansirati i ekskluzivne novosti.

Bonobo, jedno od najvećih imena svetske elektronske scene, maestro kombinovanja različitih muzičkih pravaca i hedlajner najvećih svetskih festivala na Amsterdam Dance Event stiže sa svojim spektakularnim DJ setom i bogatiji za album "Fragments", koji je objavio prošle godine.

U svojoj više od dve decenije dugoj karijeri iza sebe ima čak pet Grammy nominacija, od čega su dve samo ove godine, a može se pohvaliti i nastupom pred dva miliona ljudi u okviru "Migration“" turneje 2017. godine. Istoimeni LP zauzeo je broj #1 na Bilbordovoj listi najboljih dance albuma, kao i Top 10 pozicije u nekoliko zemalja sveta.

Na ADE-u mu se pridružuje Cassian, progressive house producent i DJ iz Los Anđelesa, koji se posebno izdvaja po svojoj svestranosti, zahvaljujući kojoj je i prepoznat u muzičkoj industriji. Svoju karijeru započeo je u klubovima pre više od 10 godina, dok je 2020. godine objavio debi album "Laps" i po prvi put bio nominovan za Grammy nagradu.

U okviru ekskluzivnog EXIT Echosystem Showcase-a na Amsterdam Dance Event stiže prvo ime ispred ovog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata - producentkinja, DJ-ica i svojevrsni muzički vunderkind Lanna. Kao najmlađa učesnica EXIT festivala, u svojoj karijeri već je imala veoma značajne nastupe na kojima je binu delila sa velikanima svetske elektronske scene, među kojima su Paul Kalkbrenner, Indira Paganotto, Nina Kraviz, Amelie Lens i mnogi drugi, a sledeća stanica biće joj upravo Amsterdam Dance Event, gde će još jednom demonstrirati svoje umeće i pokazati zbog čega je zaslužila titule koje nosi.

U okviru istog showcase-a predstaviće se i DJ koji je među prvima oberučke prihvatio saradnju sa Exitom na još višem nivou - Human Rias. Ovaj nemački muzičar i producent iranskog porekla svoj novi singl pod nazivom "I Can Feel You" objaviće 12. oktobra baš za Exitovu diskografsku kuću EXIT Soundscape.

Kao deo EXIT porodice i rezident festivala nastupao je na brojnim Exitovim festivalima, a posebno se izdvaja njegov prošlogodišnji nastup na mts Dance Areni, kada se upisao u istoriju kao jedini izvođač koji je otvorio i zatvorio ovaj gigantski plesni podijum. Njemu će se u okviru b2b seta na Amsterdam Dance Eventu pridružiti Arodes - zavodljivi DJ i producent iz Španije koji kombinuje afro-house i indie dance žanrove i dobro je poznato ime globalne klupske i event scene.

iLEE je još jedna od producentkinja i DJ-ica koja se na lestvici uspešnih izvođača elektronske muzike popela veoma visoko. Na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala briljirala je čak dva puta - jednom kao iLEE i drugi put kao Lady Lee, a imala je i čast da zatvori Glavnu binu treće festivalske večeri. Jakoj postavi pridružuje se i zvezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmut Orhanom, a imala je priliku da nastupi i na Exitovom Life Stream-u.

EXIT festival nedavno je lansirao EXIT Music & Talent Office pod nazivom EXIT Echosystem. Osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svetskim muzičkim zvezdama i agencijama. Novi, mladi talenti kroz Exitov centar dobijaju priliku da postanu deo velike EXIT porodice, ali i šansu za proboj na globalnoj muzičkoj sceni uz profesionalno vođstvo i podršku eksperata muzičke i festivalske industrije.

Amsterdam Dance Event ove godine biće održan tokom pet dana i noći, na preko 200 lokacija i uz više od 2.500 izvođača. Saradnja jednog od najvećih globalnih događaja u svetu elektronske muzike i EXIT festivala počela je 2018. godine kada mu se EXIT pridružio sa svojom No Sleep muzičkom platformom, dok je nastavak saradnje u 2019. godini bio upotpunjen kroz Exitov prvi • LIFE STREAM događaj. EXIT je u okviru ADE-a imao svoje žurke i 2021. 2022. godine, a u ovoj godini na Amsterdam Dance Event vraća se jači nego ikada.

Teme

EXIT

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit