Exit i van festivalske sezone u centru pažnje vodećih svetskih medija

Čak ni van letnje festivalske sezone, Exit ne prestaje da privlači pažnju stranih medija.
Exit i van festivalske sezone u centru pažnje vodećih svetskih medija
Foto: Pixabay

Intervju sa osnivačem i direktorom Dušanom Kovačevićem nedavno se našao među glavnim vestima IQ magazina, jednog od vodećih svetskih medija koji se bave muzičkim biznisom. Na globalnom nivou odjeknula je vest o mladoj producentkinji i DJ-ici Lanni, koju je Exit kroz svoj Echosystem lansirao na roster čuvene muzičke agencije CAA, na kojem su, među brojnim zvezdama, i Paul Kalkbrenner i David Guetta.

Prvo izdanje Exitovog lejbla Soundscape, traka "Universe" koju je producirao Space Motion, osvojila je sam vrh prestižne Beatport Hype liste, posebnu pažnju privuklo je i ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala, a sve to zaokruženo je sa dve nominacije na čuvenim Evropskim festivalskim nagradama.

Nakon što je Exit festival nedavno našao svoje mesto na listi "Deset najznačajnijih nezavisnih festivala u Evropi" u selekciji IQ magazina, Dušan Kovačević je dao intervju u kom je opširnije govorio o prednostima i održivosti jednog od retkih preostalih nezavisnih festivala u svetu.

"Sloboda je bez sumnje najveća prednost, imamo priliku da negujemo duh festivala koji ga čini tako magičnim. Nezavisnost nam daje mogućnost da razmišljamo i rastemo izvan finansijskih izveštaja, pruža nam slobodu da nesmetano izrazimo našu viziju. Excel tabele nisu ultimativni bog festivala - kreativnost i umetnički izraz jesu", rekao je Kovačević.

Važan proboj na internacionalnu scenu napravio je novoosnovani sveobuhvatni centar za razvoj globalnih talenata ExitEchosystem, kroz ostvarivanje saradnje sa vodećom svetskom muzičkom agencijom Creative Artists Agency. Glasno je odjeknulo da je čuvena Maria May, muzička agentkinja koja sa svojim timom u rosteru ima neke od najvećih svetskih zvezda, kao što su David Guetta, Paul Kalkbrenner, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Lee Burridge i mnogi drugi, nedavno ovom nizu dodala i našu Lannu, a ovu vest preneli su uticajni svetski mediji među kojima su i Pollstar i Celebrity Access.

Novo dostignuće Exit Echosystema, osnovanog sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži šansu da razviju uspešne svetske karijere, jeste i plasman debitantskog singla objavljenog za diskografsku kuću EXIT Soundscape na najpopularnijoj globalnoj digitalnoj platformi elektronske muzike Beatport. Traka "Universe", koju je Exitov lejbl lansirao u saradnji sa našim svetski priznatim producentom Space Motion-om, našla se na prvom mestu Beatport Hype: Melodic & Techno liste, dok se u top 10 nalazi već 11 nedelja.

Posebnu pažnju internacionalnih medija privukao je i Ada Divine Awakening, koji je već nakon tri održana izdanja izgradio status jednog od vodećih svetskih festivala svesnosti i intimnosti. Glas o ovogodišnjem ADA festivalu stigao je čak do Meksika i muzičkog portala Vinil TV, a o njemu su pisali i Mixmag Centroamerica, Deep House Amsterdam, EDM Cave, francuski Sweet Music i mnogi drugi. "Ada Divine Awakening zauzima posebno mesto u bogatom portfoliju EXIT porodice festivala, budući da autentično transformiše i unapređuje živote ljudi" - zaključio je Kovačević.

Još jedno internacionalno priznanje je još jedna u nizu nominacija Exit festivala na prestižnim Evropskim festivalskim nagradama, u kategoriji "Najboljeg velikog festivala", koju je višestruko nagrađivani festival već osvojio dva puta - 2013. i 2017. godine. U konkurenciji za "Najbolji festival srednje veličine" našao se i Exitov istarski Sea Star festival u susednoj Hrvatskoj, koji predstavlja jedan od najboljih primera izvoza kreativnih industrija Srbije.
 
Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 30. novembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka. Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobednici će biti proglašeni 17. januara sledeće godine u Groningenu u Holandiji.

Exit festival naredne godine biće održan od 11. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Najpovoljnije ulaznice po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 50% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online, a prvi izvođači biće uskoro objavljeni.

Teme

EXIT

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit