Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova

Furiozni rifovi odjekivaće Petrovaradinskom tvrđavom ovog jula na EXIT festivalu.
Od osnivača RATM do braće Cavalera: Gitarski zvuk na Exitu pojačava preko 30 bendova
Foto: Pixabay

Glasna i distorzirana strana EXIT festivala upravo je dobila snažno pojačanje - rifove najvećih himni kultne Sepulture donose braća Iggor i Max Cavalera, osnivači jednog od najboljih heavy metal bendova u istoriji, čiji je album "Roots" devedesetih godina postavio temelje metal zvuka. Max često ističe da Srbiju smatra svojom drugom zemljom, a poznato je i da je ceo album "Prophecy", koji je snimio sa svojim bendom Soulfly, inspirisan njegovim doživljajem Srbije.

Na Exitu je nastupao dva puta, 2004. i 2008, a ove godine će mu se na tvrđavi po prvi put pridružiti i brat Iggor Cavalera, sa kojim donosi esenciju Sepulture. Ono što je već poznato jeste da će sa tvrđave zagrmeti i legendarni rifovi "Killing in the Name", direktno od Toma Morella, koosnivača i glavnog autora većine albuma Rage Against the Machine, a stižu i nezaustavljivi škotski pankeri The Exploited.

Na Tesla Universe Glavnu binu premijerno dolazi i orijentalni psihodelični rok sastav iz Holandije sa internacionalnom karijerom Altin Gün, a sjajna uvertira za njihov nastup na Exitu su KEXP sessioni na kojima su gostovali već dva puta - u maju 2023. i u februaru ove godine.

Programu se pridružuje i svetska senzacija iz Mađarske, megapopularni kantautor i YouTuber Azahriah, koji se upisao u istoriju kao najmlađu muzičar ikad koji je rasprodao arenu Laslo Pap u Budimpešti, a čekaju ga tri uzastopna rasprodata samostalna koncerta na nacionalnom stadionu Puškaš Arena, i to pred više od 150.000 fanova.

Pravo sa svoje velike evropske turneje stiže i ranije najavljeni slovenački sastav Joker Out, koji je svoju karijeru lansirao na prošlogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije, kao i beogradski punk rock sastav Replicunts.

Pojačanje bendovima Villagers of Ioannina City i Lakeside X na omiljenoj Visa Fusion bini donose vodeći regionalni bendovi Eyesburn, Ritam nereda i makedonski Funk Shui, dok na najtvrđu festivalsku Explosive binu, pored ranije najavljenog sastava Coroner, koji po prvi put dolazi u Srbiju, i sveženskog death metal benda Nemesis, stižu i nepobedivi njujorški pankeri The Casualties.

Pridružuje im se još preko 20 bendova, među kojima su Cutthroat, Worst, Nabod / Majak / Neven, Expectations, Risk it, Khargash, Uada, Morost, Tortharry, Zenoth, Ratos de Poaro, Conflict, The Take, My Turn, Lineout, Liquid Supercharge, Xsus, Jack, Ancient, Schirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Gestos Grosseiros, Condemned Ad i Geger.
 
Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom "Probudimo naše super-moći zajedno", biće održano od 11. do 14. jula 2024 na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini.

Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 50% dostupne su ovde, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online, a prodaja jednodnevnih ulaznica počinje u četvrtak, 4. aprila tačno u podne.

Teme

EXIT
  • bandido

    04.04.2024 13:07
    ima ovde dobrih pikova, nije da nije... Morello mi čak ni nije na 1. mestu, to mi nikad nije bilo jasno kad neko ide da gleda nastup solo gitariste, kao da gledam kako Maradona žonglira loptu (mada kapa dole za sav minuli rad i doprinos kulturi). Coroner i Ancient su mi ovde favoriti, Cavalera je mator ali voli nas, pa nek dodje uvek, fala mu za sve, a i bratu mu. Grci su zanimljivi ovi, nisam uspeo u Fabriku da odem onomad, čuo sam da je bilo odlično! Za Exploited sam se iznenadio da sviraju još uvek pa taj Vati je lud hahaha umreće na bini . Sve u svemu meni okej ovo skroz, za tu cenu karte za par dana solidne svirke (čudno mi je da je cena karata za Exit i dalje samo oko 55-60e???? dizite to, pa dogodine da slusamo i neki Megadeth dok se Dejv mrda još ;)
  • Милица

    03.04.2024 18:29
    Битан је ехо да узнемирава грађане до 7 изјутра ,сви су луди за Ехитом ,санација тврђаве задња рупа на свирали

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit