Nagrađen film "Opklada veka"

Film "Opklada veka" (The Big Short) Adama Mekeja dobitnik je nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America PGA), saopšteno je u Los Anđelesu.

Film s Bredom Pitom, Stivom Karelom, Kristijanom Bejlom i Rajanom Goslingom, takođe je nominovan u pet kategorija za Oskara, među kojima za najbolji film, najbolju režiju (Mekej) i najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Kristijan Bejl). Ostvarenje prema istoimenom knjizi Majkla Luisa govori o finansijskoj krizi 2008. godine u SAD, ali na tragikomičan način.

Američko udruženje producenata, za razliku od prognoza, dao je prednost tom filmu, iako je favorit "Povratnik" (The Revenant) meksičkog reditelja Alehandra Gonsalesa Injaritua s Leonardom DiKaprijom u glavnoj ulozi. Taj film je dobio 12 nominacija za Oskara. PGA je prošle godine nagradio film "Čovek ptica" (Birdman) tog meksičkog reditelja, koji je potom osvojio Oskara za najbolji film. U kategoriji televizije, PGA je nagradio "Igru prestola" za najbolje dramsko ostvarenje i "Transparent" za najbolju komediju.

Nagrađen je i dokumenartni film "Ejmi" o britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus, preminuloj 2011. godine, i animirani film "Vice Versa" u Diznijevoj produkciji. Dodelom nagrade Zlatni Globus 10. januara u Los Anđelesu, počela je holivudska sezona dodele filmskih i televizijskih nagrada. Kao i Zlatni Globus, nagrade PGA i Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America DGA), čija je dodela 6. februara, predstavljaju pouzdan pokazatelj ko će osvojiti prestižnog Oskara čija je svečana dodela ove godine zakazana 28. februara.

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.