Snima se film o vojnom puču u Turskoj

Pokušaj puča u Turskoj biće ovekovečen filmom inspirisanim antiamerički obojenom serijom, veoma popularnom u toj zemlji, a glavni junak biće "turski Džejms Bond", saopštila je turska produkcijska kuća "Pana film".

"Kao odgovor na zahtev javnosti, naša kompanija je odlučila da snimi film "Dolina vukova: Puč"", navodi se u saopštenju produkcijske kuće koja je već snimila tri uspešna filma, inspirisana serijalom "Dolina vukova".

Nije poznato kada će se četvrto ostvarenje "Pana filma" pojaviti u bioskopima, ali se zna da će scenario filma biti zasnovan na događajima koji su se odigrali u noći između 15. i 16. jula, kada su opozicione struje u turskoj vojsci pokušale da svrgnu s vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U pokušaju puča, za koji vlasti optužuju imama Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, poginule su 273 osobe, a više od 2.000 je povređeno.

Trilogija "Dolina vukova" privukla je u bioskope milione turskih gledalaca, a radnja prati patriotskog tajnog agenta Polata Alemdara, infiltriranog u redove mafije.

U javnosti okarakterisana kao antiamerička, serija obiluje kontroverzama, pa je tako Polat služio i na severu Iraka, braneći nacionalnu čast od Amerikanaca 2006. godine, a 2011. bio je osvetnik turskih žrtava koje su na brodu kod Gaze ubili izraelski komandosi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.