VIDEO: "Inferno" po knjizi Dena Brauna od četvrtka u bioskopima

Nakon filmskih hitova "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni", dva Oskarovca, reditelj Ron Hauard i glumac Tom Henks po treći put su udružili su snage i snimili "Inferno", prema istoimenom književnom bestseleru Dena Brauna.

Da li će Henks u ulozi profesora simbologije uspeti da izmakne iz kandži moćne organizacije i istovremeno reši misteriju "Inferna", publika širom Srbije biće u prilici da otkrije u bioskopima već od 13. oktobra, kada će "Inferno" započeti svoj bioskopski život.

Nakon što se Robert Langdon (Tom Henks) probudi u bolničkom krevetu u Firenci, pod sedativima i potpuno dezorijentisan, nesvestan trenutka kada je stigao u Firencu, ubrzo dolazi do saznanja da je na meti ubice. Uz pomoć inteligentne i zgodne mlade doktorke Sijene Bruks (Felisiti Džons) i njegovog poznavanja simbolizma, Langdon će pokušati da pobegne, ali i istovremeno da reši najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo.

Reditelj filma "Inferno" je Ron Hauard, dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film "Blistavi um", a produkciju filma uradili su Brajan Grazer i Ron Hauard. Pored Henksa, u ostalim ulogama se pojavljuju Felisiti Džons, Omar Sija, Sidse Babet Knudsen, Ben Foster i Irfan Kan. Scenario potpisuje Dejvid Koup, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna. Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Viliam M. Konor.

Film je sniman na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu. S obzirom na povratak dvojica Hauard-Henks, kojima se ovog puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava, publika u bioskopima od 13. oktobra može da očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak popularnog filmskog serijala, čija su prva dva dela na bioskopskim blagajnama zaradila 1,2 milijarde dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.