Dizni drugi put u istoriji zaradio više od sedam milijardi na filmskim hitovima

Volt Dizni je imao još jednu dobru godinu zahvaljujući hitovima kao što su "Black Panther" i "Avangers: Infinity War" koji su u bioskopima širom sveta zaradili više od sedam milijardi dolara.
"Ovo je tek drugi put u istoriji da je neki filmski studio zaradio više od sedam milijardi dolara. Upravo je Dizni u filmskoj industriji prvi put premašio taj iznos 2016. godine s globalnim bruto prihodima od 7,6 milijardi dolara", saopštila je ta kompanija u ponedeljak.
 
"Procenjuje se da su globalni bruto prihodi od ulaznica Vold Dizni studija 9. decembra iznosili 4.069 milijardi dolara, što je naš drugi rezultat na lestvici najboljih godina i treći u istoriji industrije", dodali su.
 
Podatak je objavljen uoči premijere Diznijevog filma "Mary Poppins returns", koja je zakazana za 19. decembar, a očekuje se da će zabeležiti odlične rezultate na blagajnama tokom praznika.
 
"Trenutno su četiri od osam najuspešnijih ovogodišnjih svetskih premijera filmovi Volt Dizni studija, uključujući dva vodeća naslova na globalnom i tri na domaćem nivou", saopštila je kompanija Dizni.
 
Na prvom mestu je Marvelov "Avengers: infinity war" s prihodima od dve milijarde dolara, a sledi "Black Panther" sa zaradom od 1,35 milijardi dolara od ulaznica.
 
Piksarov animirani film "Incredibles 2" zaradio je 1,24 milijarde dolara. 
 
Marvel i Piksar su Diznijeve kompanije.
 
Na lestvici bioskopskih hitova koji su u ovoj godini ostvarili najveće prihode od ulaznica nalaze se još "Ant-Man i The Wasp", "Solo: A Star Wars story" i "Ralph breaks internet", s prvim mestom po prihodima od ulaznica u severnoameričkim bioskopima tri nedelje zaredom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film