Milan Marić "Evropska zvezda u usponu" na Berlinalu

Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom ove godine, upravo u Berlinu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o piscu Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave "Evropske zvezde u usponu" predstojećeg izdanja Filmskog festivala u Berlinu.
Reč je o programu koji će se odigrati od 8. do 11. februara naredne godine, u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope.
 
Poziv za ovaj program i učešće u njemu predstavljaju veliku počast i iskreno priznanje za talenat, trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.
 
Uloga u Dovlatovu, rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića. Film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.
 
O ulozi u Dovlatovu Milan Marić je, između ostalog, rekao da je pokušavao da odgonetne šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita.
 
"Onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši", naveo je Marić.
 
U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima "Branio sam Mladu Bosnu" (2014), "Dobra žena" (2016), "Vlažnost" (2016), "Santa Maria della Salute" (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima "Izgledaš do jaja kad sam odvaljen" (2013) i "Život traje tri dana" (2017).
 
Na televiziji smo ga gledali u serijama "Miris kiše na Balkanu", "Nemanjići – rađanje kraljevine", "Vojna akademija", "Jutro će promeniti sve", a uskoro ćemo ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama "Besa", "Pet" i "Žmurke".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.