VIDEO: Neki od najboljih prazničnih horor filmova

Ako vam je dosta romantičnih i porodičnih komedija, ko kaže da Božić ne možete dočekati u malo strašnijoj atmosferi. Svi ljubitelji horor filmova doći će na svoje uz filmove koji omiljene praznične likove prikazuju na puno mračniji način.
"Jack Frost"
 
Nakon ovog filma mogli biste osetiti izrazitu odbojnost prema Snešku Beliću, koliko god on dobroćudno izgledao. Serijski ubica na putu za smaknuće doživi nesreću nakon koje se vraća kao mutirani Sneško Belić koji se sprema na stravičnu osvetu. 
 
 
"Silent Night, Deadly Night"
 
Ako vam je prethodni film uništio Sneška Belića, spremite se na to da ni Deda Mraza više ne gledate istim očima. Nakon što su mu pred očima ubijeni roditelji, dečak završi u sirotištu u kojem trpi zlostavljanje. Kao tinejdžer zaposli se kao Deda Mraz u jednoj prodavnici i tada započinje njegova krvava osveta. 
 
 
"Red Christmas"
 
Dok se majka sa svojom decom sprema da proslavi poslednji zajednički Božić, planove im kvari misteriozni stranac prekriven plaštom čije će pravo lice uskoro postati zadnje koje će neki od njih videti. 
 
 
"Saint"
 
 
U ovom filmu Sveti Nikola nastupa kao sveštenik koji otima i ubija decu za vreme punog Meseca. 
 
 
"Krampus"
 
Kad njegova disfunkcionalna porodica počne da se svađa tokom praznika, mladi Maks gubi iluzije i odustaje od Božića. Njegov manjak božićnog veselja oslobađa Krampusa, zlu silu koja dolazi da kazni nevernike. Omiljena praznična stvorenja postaju čudovišta koja opsedaju njegovu porodičnu kuću i teraju posvađane članove da se bore jedni za druge ako žele da prežive. 
 
 
"The Children"
 
Dve porodice se skupljaju kako bi proslavile Božić na udaljenom imanju. Odmor iz bajke pretvara se u noćnu moru kad jedno od njihove dece oboli i počne da ispoljava čudne simptome kojima ubrzo zarazi i ostalu decu, pretvorivši ih u psihotične ubice. 
 
 
"A Christmas Horror Story"
 
U ovom filmu pratimo nekoliko priča. Studenti koji žele da snime film o prijateljima koji su poginuli prethodnog Božića zaglave sa zlim duhom. Jedan od prvih policajaca na mestu zločina uskoro primećuje da njegov sin počinje čudno da se ponaša. Na putu ka kući rođake s kojom su u svađi, porodica se sukobi s Krampusom, demonskom verzijom Deda Mraza. Čak ni sam Deda Mraz nije imun na ove strahote dok se bori protiv horde vilenjaka. 
 
 
"Dead End"
 
Putujući s porodicom na veliko božićno okupljanje, otac prvi put u 20 godina skrene na prečicu, a to se pokaže kao najveća greška njegovog života. Nakon što susretnu misterioznu devojku u belom, noć postaje sve čudnija, a članovi porodice počnu umirati na bizarne načine. 
 
  • auuuu

    30.12.2018 14:39
    Kad ce se ponovo vratiti vreme horora kao sto je Dead End, strasan je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.