Trampu pripala Zlatna malina, "nagrađena" i komedija o Šerloku Holmsu

Američki predsednik Donald Tramp i komedija o Šerloku Holmsu dobili su u subotu "nagrade" za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.
Trampu pripala Zlatna malina, "nagrađena" i komedija o Šerloku Holmsu
Foto: Pixabay
"Holmes & Watson", u kojem glume Vil Ferel i Džon Si Rajli, najveći je "dobitnik", sa osvojene četiri Zlatne maline, uključujući za kategoriju najgoreg filma i najgoreg rimejka, rip-off-a ili nastavka.
 
Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao utemeljitelj nagrade Džon Vilson, "bezveznoj parodiji" klasične britanske detektivske priče.
 
Zlatna malina ili "Razzie", nagrada je koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja od 1980. kao suprotnost holivudskim Oskarima.
 
Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za uloge u dva dokumentarna filma: "Death of a Nation" konzervativnog reditelja Dineša D'Suze i u "Fahrenheit 11/9" liberalnog Majkla Mura.
 
Savetnica Bele kuće Kelien Konvej proglašena je najgorom sporednom glumicom zbog svog arhivskog snimka korišćenog u filmu "Fahrenheit 11/9".
 
U neuobičajenom obratu, Melisa Mekarti je dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu za svoju ulogu u komediji "The Happytime Murders" kao i nagradu "Razzie Redeemer", koje se svake godine dodeljuju onome ko se najbolje "iskupi" za prethodne glumačke grehe, za dramu "Can You Ever Forgive Me?" nominovanu za Oskara.
 
Film "Gotti" o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju ostao je bez nagrada uprkos tome što je imao šest nominacija.
 
Statua Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na rolni filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.
 
Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput "blowing a raspberry". Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju gasova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismeju.
 
Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti mogu preko interneta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.