Kinezi toliko cenzurisali "Boemsku rapsodiju" da publici ništa nije bilo jasno

Premijera biografskog filma o Frediju Merkuriju "Boemska rapsodija" u Kini ostavila je mnoge gledaoce zbunjenim jer brojni delovi filma nisu imali smisla, zbog cenzurisanja scena u kojima se pominje seksualna orijentacija pevača grupe "Queen", kao i dijagnoza side, prenosi ABC.
Koliko je film cenzurisan govori podatak da je četiri minuta materijala, uključujući intimne scene Merkjurijevih ličnih odnosa i one sa referencama na upotrebu droge, izbačeno iz dvočasovnog ostvarenja.
 
Kinezi koji su pre bioskopske premijere već videli film rekli su za ABC da su neke od ključnih scena potpuno isečene. Primera radi, scena kada Fredi otkriva svojoj devojci Meri Ostin da je biseksualac, što rezultira njihovim raskidom, potpuno je izbačena, ostavljajući gledaoce zbunjenim zašto su njih dvoje uopšte raskinuli.
 
Sva implicitna i eksplicitna pominjanja pevačeve homoseksualnosti i seksualnosti uopšte su odstranjena, a čak je isečen i kadar kada Merkjuri stavlja mikrofon blizu prepona.
  • Verko

    27.03.2019 11:17
    I posle necenzurisane verzije vam ništa neće biti jasno.
  • Мунгос

    27.03.2019 09:02
    То исто ради и Европска Унија, али цензуру друкчије називају:
    „Спречавање доминантног положаја на тржишту информација“.
    Штета, Фредију Меркурију су Кинези избрисали сцену како микрофон држи на својој паметној глави близу препона.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.