Likove iz "Igre prestola" uporedili s evropskim zemljama, Srbija kao Arja Stark

Dok nestrpljivo iščekuju poslednje epizode serije Igre prestola, fanovi se zabavljaju smišljajući razne teorije o još neodgovorenim pitanjima iz serije, ali i drugim poveznicama, pa su tako na stranici Winteriscoming povezali 50 likova iz Igre prestola sa 50 evropskih zemalja.
Jasno je da bi svaka zemlja volela da dobije nekog od glavnih likova, pa su tako Gruzijci verovatno oduševljeni što je njihovim predstavnikom proglašen kal Drogo, dok je Srbija upoređena sa Arjom Stark, trenutno jednom od najvažnijih likova u seriji. 
 
Srbiju su povezali s Arjom Stark zbog Novaka Đokovića, čija se spretnost s reketom, kako pišu, može uporediti sa Arjinom spretnošću s mačem. 
 
Hrvatsku su uporedili sa Elarijom Send, ljubavnicom dornskog princa Oberina Martela. 
 
Crna Gora je dobila brutalnog i pohlepnog plaćenika Brona kojeg su uporedili s bandom Pink Panter čiji članovi uglavnom potiču iz Crne Gore. 
 
Sloveniju su uporedili sa Džorom Mormontom koji je sve spreman da učini za svoju kraljicu, a veza je grad Ljubljana koji ih je asocirao na ljubav. 
 
Bosna i Hercegovina upoređena je s Teonom Grejdžojem koji je, kao i BiH, oblikovan ratnim stradanjem, dok je Makedonija zbog svojih podvodnih pećina i brojnih jezera povezana s bivšim krijumčarem Davosom Sivortom. 
  • pera

    05.05.2019 13:47
    ..
    Ja reko zbog Gavrila Principa, zemunaca i sl.
  • barbara

    05.05.2019 11:16
    psihijatrija
    ovu smejuriju kao da je pisao nas baron minhauzen..znate vec ko
  • NIKO

    05.05.2019 11:15
    Ludilo;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film