VIDEO: HBO serija po istinitoj priči o ćerki koja je ubila majku privukla veliku pažnju publike

HBO-ova krimi serija "Predstava" svojom mračnom pričom o devojčici koja je ubila sopstvenu majku nakon što ju je ona godinama, potpuno zdravu uveravala da boluje od raka, mišićne distrofije, epilepsije i drugih bolesti, privukla je veliku pažnju gledalaca.
Možda najmračnije u celoj seriji jeste činjenica da je snimljena prema istinitom događaju. 
 
Džipsi Rouz Blanšard (24) je u junu 2015. ubila svoju majku. Učinila je to nakon što ju je ona godinama držala zatvorenu u porodičnoj kući u američkom Mizuriju. Majka je od ranog detinjstva svoju ćerku uveravala da boluje od izmišljenih bolesti poput leukemije i mišićne distrofije, a otac je na sudu tvrdio da je zaista verovao u istinitost tih tvrdnji. 
 
"Didi je bila jako dobra u uveravanju. Ne mogu da shvatim kako doktori nisu primetili da laže svih ovih godina", rekao je otac za "Njujork post". 
 
Didi je svojoj ćerki brijala glavu kako bi izgledala poput pacijenta na hemoterapiji, hranila je dečjim kašicama do njenih 20-ih, a kad bi izlazile iz kuće stavljala ju je u invalidska kolica i nosila bocu sa kiseonikom. U prisustvu drugih ju je stalno držala za ruku, a kad bi Džipsi rekla nešto što bi ukazalo da zapravo nije bolesna, snažno bi je stisnula. Kod kuće ju je tukla. 
 
Ova priča već je bila tema HBO-ovog dokumentarca "Mommy Dead And Dearest" koji je objavljen u maju 2017, a ove godine je o suživotu majke i ćerke snimljena i serija "Predstava" u kojoj glume Patriša Arket i Džoi King. 
 
 
U njoj je predstavljen patološki odnos majke i ćerke koja joj bezuslovno veruje, ali ipak oseća da nešto nije u redu. Kako odrasta, Džipsi počinje da shvata da postoji i svet van granica njene bolesničke postelje i malo po malo počinje da ga otkriva, ali to je na kraju dovede do brutalnog ubistva majke. 
 
Serija paralelno prati dve radnje: onu u kojoj gledamo Džipsino odrastanje i onu koja se događa nakon ubistva. 
 
Moguće objašnjenje razloga majčinih postupaka je "posredni Minhauzenov sindrom", stanje u kojem se osoba ponaša kao da neko njoj blizak pati od bolesti, ali neki smatraju da je majka samo želela da dobija socijalnu pomoć i donacije javnosti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.