Počelo snimanje poslednje sezone serije "Novine"

Produkcijska kuća Drugi plan u Voloskom i Opatiji počela je snimanje treće i završne sezone izuzetno uspešne HTV-ove dramske televizijske serije "Novine", u režiji Dalibora Matanića i prema scenariju Ivice Đikića.
Od utorka 28. maja do 1. jula filmska ekipa će snimati na pedesetak lokacija u Rijeci i okolini, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskom nastupio je Dragan Despot u ulozi novoizabranog predsednika Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim Draško Zidar u ulozi sudije Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića. Dok je u prvoj sezoni "Novina" naglasak bio na novinarstvu u dnevnoj štampi, a druga sezona oslikavala zbivanja u visokoj politici, fokus treće sezone "Novina" biće na sudstvu.
 
U početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera Lozančića u čijem je središtu sudija Mihalić. On je razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države traži naknadu štete veće od 300 miliona evra.
 
Premijer Lozančić zahteva od Mihalića da presudi u korist države. Predsednik Republike Tomašević, pak, nagovara Mihalića da za veliki iznos novca i njegovu podršku u kandidaturi za predsednika Vrhovnog suda presudi u korist Fonda Domovina.
 
"U borbi za vlast i moć ne biraju se sredstva i poseže se za svim i svačime. Od lika koji tumačim možemo očekivati njegove prve predsedničke poteze. Videćemo mnoge zanimljive situacije", rekao je Dragan Despot.
 
Ekipu serije i ovog puta predvodi reditelj Dalibor Matanić kojeg na početku snimanja nije omela jaka kiša.
 
"Gde je najveće nevreme tamo smo i mi. Nama je to za snimanje zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vreme i tematski odgovara. Snimanje nastavljamo u Rijeci, Opatiji, Kostreni, Kraljevici i na drugim lokacijama", rekao je Matanić dodajući kako je planirano osamdesetak govornih uloga te kako će nastojati da snimi većinu scena u eksterijerima.
 
Producent serije Nebojša Taraba najavio je da će treća, ujedno i finalna sezona zatvoriti neka poglavlja koja su otvorena u prve dve, saznaće se sudbine glavnih likova, ali i sudbina samih novina. "Očekujte puno iznenađenja, dosta akcije. Biće napeto i žestoko", rekao je Taraba.
 
Glumačku ekipu predvode Dragan Despot, Branka Katić, Draško Zidar, Zdenko Jelčić, Željko Konigsknecht, Aleksandar Cvjetković, a pridružiće im se i Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina, Daria Lorenci i Krešimir Mikić.
 
Prve dve sezone ove izuzetno uspešne serije prikazane na HRT-u, prodate su globalnom striming servisu Netflix čime su postale dostupne u više od 180 zemalja širom sveta. Taraba dodaje da je serija izazvala veliko zanimanje u zemljama Južne Amerike i u Skandinavije stoga je za očekivati i da će tamošnja publika nestrpljivo iščekivati rasplet serije.
 
Prikazivanje treće sezone "Novina" očekuje se sledeće godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.