"Černobilj" prema ocenama na IMDb najbolja serija svih vremena

TV serija Černobilj koja nas na hrabar i zastrašujući način vodi u središte najgore nuklearne katastrofe u istoriji, prema ocenama IMDb-a postala je najbolja TV serija svih vremena.
Emitovanje ove mini-serije koja ima pet epizoda završeno je 3. juna, a prosek korisničkih ocena popeo se na 9,7 od 10 zvezdica. Ovaj prosek temelji se na više od 140.000 ocena što je dosta pouzdano merilo.
 
Tako je serija Černobilj zauzela prvo mesto i premašila popularne serije kao što su "Breaking Bad", "Planet Earth", "Band of Brothers" i "Game of thrones" čija je prosečna ocena 9.3.
 
"Umesto da upadnu u šokantne preokrete, pisac Kreg Mejzin i reditelj Johan Renk stvaraju uznemirujuću nelagodu koja se proteže kroz sve epizode", napisala je poznata televizijska kritičarka Kerolajn Framke.
 
Serija "Černobilj" prikazuje nesreću koja se dogodila 26. aprila 1986. godine, odnosno veliku eksploziju nuklearne elektrane u Ukrajini nakon koje su se radioaktivne čestice raširile preko Belorusije, Rusije i Ukrajine sve do skandinavskih zemalja i zapadne Evrope.
 
Serija je snimana u Ukrajini i Litvaniji, a u glavne uloge tumače Džared Heris, Stelan Skarsgard i Emili Votson.
 
Popularnosti serije svedoči i turistički bum u Černobilju koji je usledio nakon početka emitovanja ove serije.
  • /

    06.06.2019 20:03
    /
    ju 'blati rezim'
    samo da znas 'smrt staljina' nije komedija

    pa srbi su stvarno nenormalni ako vorsipuju nesto takvo kao sssr
    tip koji je 2 godine pricao sta se desilo u cernobilju da se ubije-malo sutra

    da ne budem jedini, otkucajte ovom klincu sta sve rusi nisu radili
  • lanceMi

    06.06.2019 15:29
    Serija u velikoj meri blati tadasnji rezim i upire prstom na nedostatke istog. Serija je odlicna sem sto preteruju sa odlaganjem radnje. Postoje scene od 10 15sek gde se apsolutno nista ne desava
  • BojaNS

    06.06.2019 14:27
    To me ne cudi ALI
    Serija ima samo 5 epizoda, i nema lose epizode, tj nema prostora da ima losu epizodu. Da serija ima 60 epizoda e to bi vec bila druga prica. Odlicna je serija btw, pozdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.