"Nebeska tema" na festivalima u Nikšiću, Splitu, Vinkovcima, Sarajevu...

Dokumentarni film "Nebeska tema" o muzičaru Vladi Divljanu imaće festivalsku premijeru večeras u Crnoj Gori u okviru muzičkog festivala Bedem fest u Nikšiću.
Tokom avgusta biće prikazan i u Splitu, Vinkovcima i na 25. Sarajevo film festivalu, polovinom septembra u Londonu, tokom jeseni u Kanadi, a u novembru u Makedoniji, saopštili su producenti.
 
Film je do sada pogledalo više od 13.000 ljudi, a prikazan je u 20 gradova u Srbiji i nekoliko u Hrvatskoj. "Nebeska tema" se svakodnevno u Beogradu prikazuje već 77 dana. Trenutno se, kao i prethodna dva i po meseca, može pogledati u Kombank dvorani.
 
Na lokaciji Ljetnog kina Bačvice u Splitu film će biti prikazan 11. avgusta, a nešto kasnije ovog meseca na Festivalu dokumentarnog rok filma DORF u Vinkovcima. Projekcija "Nebeske teme" biće na predstojećem Sarajevo film festivalu održana u okviru programa Summer screen, zajedno sa još pet ostvarenja.
 
Polovinom septembra film će biti prikazan na Southeast european future festivalu u Londonu, a u novembru će se u Skoplju održati makedonska premijera u okviru Cinedays festivala. "Nebesku temu" takođe očekuje tokom jeseni prikazivanje u nekoliko gradova u Kanadi, kao i bioskopska distribucija u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.
 
Film je dobio Posebno priznanje žirija na 13. Vukovar film festivalu (4-7. jul).
 
"Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili i u filmu izvode nove verzije pesama Vlade Divljana.
 
U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno kino big band i Old stars band.
 
"Nebeska tema" je snimana u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.