Preminuo Ričard Vilijams, čovek koji je nacrtao Zeku Rodžera

Ričard Vilijams, Oskarom ovenčani autor animacije u čuvenom filmu "Ko je smestio Zeki Rodžeru", preminuo je u Engleskoj u 87. godini, prenosi AP.
Preminuo Ričard Vilijams, čovek koji je nacrtao Zeku Rodžera
Foto: Youtube (Screenshot)

Vilijams je bolovao od raka, ali je "do zadnjeg časa radio animaciju i pisao" izjavila je njegova ćerka Nataša Saton Vilijams.

Njegovo najpoznatije delo, na kome je radio kao direktor animacije, "Ko je smestio Zeki Rodžeru" iz 1988. godine, je film koji je zauvek "venčao" žive i animirane likove u filmskoj umetnosti.

Vilijams je bio oženjen sa Imodžin Saton, koja je bila i njegov dugogodišnji saradnik i sa kojom ima dvoje dece.

  • Ljuba

    18.08.2019 14:34
    Njegova knjiga "the animators survival kit" predstavlja bibliju za animatore. Čovek je na tako jednostavan način objasnio zamrsen proces pocetka animacije 50-60-ih godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.