Filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" srpski kandidati za Oskara

Drama "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog i tragikomedija "Delirijum tremens" Gorana Markovića, jedini su prijavljeni filmovi na konkurs Akademije filmske umetnosti i nauke za srpskog kandidata za nagradu Oskar koji ističe u ponoć, rekao je Tanjugu generalni sekretar AFUN Mirko Beoković.
Oba filma, prema rečima Beokovića, ispunjavaju formalne uslove da budu prihvaćeni, što znači da većinsko učešće u autorskoj i glumačkoj ekipi imaju ljudi sa srpskim državljanstvom ili prebivalištem u Srbiji.
 
"Konačnu odluku o našem kandidatu za nagradu Oskar doneće polovinom septembra specijalna komisija AFUN koja broji 24 člana. To su nova pravila Američke akademije za film i nauku", kazao je Beoković.
 
Film "Kralj Petar Prvi" Petra Ristovskog govori o nekim od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, s početka Prvog svetskog rata. Naslovnu ulogu igra Lazar Ristovski, a tu su još i Radovan Vujović, Milan Kolak, Danica Ristovski...
 
Film Gorana Markovića "Delirijum tremens" je priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada. Glavnog junaka igra Tihomir Stanić, a tu su još i Gorica Popović, Anita Mančić, Dragan Petrović...
  • pera

    20.08.2019 15:14
    ..
    Kakav shit. Guraju ovog Petra samo da bi ga videli i u inostranstvu, da kazu iju strasno, ccc, kakvi su mucenici ti Srbi. A realno film ne vredi nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.