Počeli "Dani Nebojše Glogovca" u Trebinju

Povodom 50 godina od rođenja Nebojše Glogovca u njegovom rodnom Trebinju večeras je počela dvodnevna manifestacija "Dani Nebojše Glogovca" koju su organizovali njegovi prijatelji i kolege.
"Danas mi je srce na mestu, jer smo na tvoj 50. rođendan svi tu, u tvom Trebinju. Naša porodica se ovom događaju jako obradovala, hvala Trebinjcima i svima koji su podržali ovaj događaj u slavu umetnosti i Nebojšinog veličanstvenog života", poručia je njegova supruga Milica.
 
Nebojšin prijatelj i kum Vojin Ćetković je istakao da je od studentskih dana bio u dubokim pregovorima sa Nebojšom i da i dan-danas razgovara sa njim, piše Srpskainfo.
 
U okviru manifestacije otvorena je i izložba fotografija "Nebojša Glogovac" autorke Maje Medić, promovisana je knjiga "Monografija Nebojša Glogovac" Tanje Nježic i prikazan film "Godina i jedan dan" reditelja Raše Andrića.
 
Svi autori su govorili o velikom glumcu, a video poruku poslao je i glumac Nikola Pejakovic. Ono što je želja učesnika programa je da "Dani Nebojše Glogovca" prerastu u filmski ili pozorišni festival.
 
Obeležavanje 50. rođendana velikog glumca biće završeno sutra projekcijom predstave "Hadersfild" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.