Džejms Din će ponovo "glumiti" u filmu, 60 godina nakon smrti

Više od 60 godina nakon svoje smrti, Džejms Din će se pojaviti u filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti lik tog američkog glumca, potvrdila je produkcijska kuća "Magic City Films".
U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, "Finding Jack", ta nova verzija Džejmsa Dina, poginulog 1955. godine, imaće ulogu Rogana, precizira sajt "The Hollywood Reporter".
 
"Magic City Film" sarađuje na tom projektu s dve kompanije koje se bave specijalnim efektima, kanadskom "Imagine Engine" i južnoafričkom "MOI World Wide".
 
Prema Hollywood Reporter-u, film će koristiti tehnologiju "full body" koja stvara sliku neke osobe na osnovu arhivskih fotografija i video snimaka.
 
"Magic City Films" se upustila u taj projekat jer ima sva prava korišćenja lika Džejmsa Dina koja je kupila od glumčeve porodice.
 
"Porodica to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspeo da snimi", rekao je Anton Ernst, jedan od pokretača "Magic City Films" i koreditelj filma uz Tati Golih. "Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je.
 
Džejms Din je umro 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, kada je svojim "Poršeom" udario u drugi automobil na kalifornijskom putu blizu mesta Šolam.
 
Glumio je u tri filma - "Buntovnik bez razloga", "Istočno od raja" i "Div" (1956), a za dva poslednja bio je nominovan za Oskara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.