VIDEO: "Uspon Skajvokera" konačno pred publikom

Živopisni droidi i "stormtruperi" rame uz rame s holivudskim zvezdama i moćnicima uveličali su u svetsku premijeru "Ratova zvezda: Uspon Skajvokera", devetog i poslednjeg filma iz slavnog naučno-fantastičnog serijala.
Kompanija Dizni zatvorila je ceo blok u centru Holivuda kako bi organizovala premijeru nestrpljivo očekivanog filma, koji u četvrtak stiže u bioskope širom planete.
 
Razvodnici su goste na njihova mesta upućivali laserskim mačevima, među njima i glumce iz filma Dejzi Ridli i Marka Hamila. Tepih nije bio crven, nego plav kao nebo, a iznad šatora nalik skladištu svemirskih brodova visile su replike tri zvezdana lovca.
 
Glumac Harison Ford, čiji je lik Hans Solo umro u sedmom filmu "Sila se budi", pridružio se premijeri. Prisutan je bio i Adam Drajver, koji u filmu glumi viteza Mračne strane Kajlo Rena.
 
Među slavnim zvanicama koje nisu uključene u film bili su, između ostalih, reditelji Stiven Spilberg i Spajk Li i glumica Fransis Mekdormand.
 
"Usponom Skajvokera" završava se filmska franšiza koja je u više od 40 godina samo na blagajnama zaradila 9,2 milijarde dolara.
 
To je završetak priče koja je počela pre 42 godine, 1977, kada je reditelj Džordž Lukas publiku upoznao s mladim junakom Lukom Skajvokerom, oduševio metalnim robotima zvanim droidi, rasom viskokih, dlakavih ratnika Vukija i nizom drugih eklektičnih likova.
 
Iako se ovim filmom završava saga o porodici Skajvoker, Dizni i dalje namerava da eksploatiše "daleku galaksiju", i od nje odlično zarađuje, novim "zvezdanim" serijalom s novim likovima.
 
  • Luk

    22.12.2019 08:22
    @Participant
    Prijatelju, HAN SOLO. Legendo :)
  • Participant

    19.12.2019 20:17
    "Glumac Harison Ford, čiji je lik Hans Solo umro"

    Nije Hans Solo, nego Hans Olo. Poštujte legendu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.