Glumica Kejt Blanšet na čelu žirija filmskog festivala u Veneciji

Australijska glumica Kejt Blanšet izabrana je da predsedava žiriju ovogodišnjeg 77. izdanja međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, Mostri, koji se održava od 2. do 12. septembra, objavili su danas organizatori.
Odluku o imenovanju 50-ogodišnje Kejt Blanšet na čelo žirija doneo je 10. januara Upravni odbor Venecijanskog bijenala, čiji je Mostra deo, naveli su organizatori.
 
"Svake godine čekam selekciju Venecije i svake godine ona je iznenađujuća i izuzetna. Venecijanski filmski festival jedan je od najprivlačnijih filmskih festivala na svetu, koji slavi film kao provokativni i stimulativni medij u svim njegovim oblicima", izjavila je glumica u saopštenju.
 
Umetnički direktor Mostre Alberto Barbera rekao je da će biti veliko zadovoljstvo da se ponovo sretne sa Kejt Blanšet u Veneciji kao predsednici žirija pošto je ranije pozdravio kao izvrsnu glumicu u filmu "Elizabeta, Zlatno vreme", Indijca Šekara Kapura i filmu "I'm Not There" Amerikanca Toda Hejnsa gde interpretira jedan aspekt Boba Dilana. Za tu ulogu dobila je Volpi pehar za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji 2007. godine.
  • Veki

    16.01.2020 20:34
    Predivna glumica!!!!*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.