Trebalo je da budu snimljena tri filma u okviru Igre prestola

Serijom "Igra prestola" su svi bili opsednuti, a onaj ko nije, bio je primoran da sluša uveravanja iz kojih razloga bi trebalod a počne da je gleda.
Igra prestola je postala sinonim za televizijski spektakl i sigurno je jedna od najgledanijih serija svih vremena. HBO je odvojio dobar deo para za ovaj projekat, čija je produkcija trajala čitavu deceniju.
 
Snimalo se na različitim lokacijama, od Hrvatske i Islanda do Maroka. Materijal za scenario je, takođe, bio prvoklasan, zahvaljujući maštovitom peru Džordža R. R. Martina, pisca serijala "Pesma o ledu i vatri", na osnovu koje je i nastala serija.
 
Uprkos sposobnosti da nas "uhvati i ne pušta" svojim uzbudljivim prizorima i intrigantnim zapletima, poslednje dve sezone su bile upitne. Kulminacija serije je razočarala većinu obožavalaca.
 
Martin još nije završio pisanje šeste od sedam najavljenih knjiga, pa su zbog toga scenaristi bili primorani da smisle sopstveni kraj serije.
 
Ono što će možda iznenaditi ljubitelje "Igre prestola" je nedavno Martinovo otkriće da je epska saga trebalo da završi na bioskopskom platnu, prenosi Unilad.
 
"Zaista smo razmatrali mogućnost snimanja filma. Dejvid Beniof i Den Vajz, tvorci serije, hteli su da završnica bude filmska trilogija nakon sedme sezone. Pre četiri, pet godina ova mogućnost se ozbiljno razmatrala", otkriva Martin za nemačke novine Velt, dodajući da prava na ekranizaciju poseduje HBO, tako da su budući projekti u njihovim rukama.
 
Na pitanje zbog čega ideja o "Igri prestola" kao filmu nije ostvarena, Martin navodi da HBO nije bio zainteresovan, jer se oni bave televizijskim sadržajima.
 
"Sve se sada menja. Šta je to bioskop? Šta je televizija? Šta predstavlja striming? Proizvodi li Netfliks filmove ili se bavi televizijom? Sve je izmešano. Danas više ne postoje granice između bioskopa, platformi za striming i televizije", tvrdi Martin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.