Тiger King: Priča toliko luda da se zaista dogodila

Dokumentarna serija "Tiger King", koju je ovog proleća izbacio Netflix, jedan je od svetskih hitova u izolacijskom dobu.
Priča o glavnim protagonistima Džou Egzotiku, njegovoj glavnoj neprijateljici Kerol Beskin, uz Doktora Entla, te pojavljivanje likova kao što su Rik Kirkam, Erik Kauvi, Džef Lou, Džejms Garetson, toliko je luda da bi bila hit sve i da nije plasirana u momentu kada je dobar deo svetske populacije zatvoren u svojim domovima i kada je gledanje serija jedan od načina da se ubije dosada.
 
Radnja serije, kao i glavni likovi, takvi su da će vas jednostavno terati da gledate epizodu za epizodom dok ne odgledate svih sedam delova, a na kraju i intervjue sa osobama koje su učestvovale u snimanju, bez komentara glavnih likova.
 
Najveći deo serije fokusiran je na sudbinu Džoa Egzotika. Kratak opis - u pitanju je belac, sa frizurom "fudbalerka", gej, obožava oružje, lažni muzičar, osuđeni kriminalac i vlasnik zoološkog vrta, kandidovao se za predsednika SAD i guvernera. To je ono ukratko. Džo izgleda upravo kao likovi koje očekujete da vidite kada u pretragu ukucate "Florida Man" da biste čitali o suludim stvarima koje rade stanovnici ove savezne američke države.
 
Džo Egzotik je takav lik čije ponašanje čini da bez mnogo muke postane internet senzacija i instant mim. 
 
"Kad se rodiš u Srbiji":
  
 
Kerol Beskin je aktivistkinja za prava životinja i vlasnica neprofitnog prihvatilišta za životinje "Big Cat Rescue" kod Tampe, na Floridi i zalaže se za zatvaranje privatnih zooloških vrtova, čime je direktna protivnica Džoa Egzotika i Doktora Entla. 
 
Narativ serije je takav da ide u pravcu kako je Kerol još jedan negativac u moralnom blatu u kom se valjaju glavni protagonisti. Serija čitavu jednu epizodu posvećuje glasinama da je Kerol ubila svog trećeg muža, te da je njime nahranila tigrove, što je nešto na čemu će svoju borbu protiv nje bazirati Džo Egzotik, ne propuštajući priliku da opskurne navode opeva u pesmi koju nije ni napisao, ni otpevao, ali je vešto otvarao usta i glumatao.
 
 
Nažalost, serija u svoj svojoj zanimljivosti i lepršavosti naracije između gej i strejt seksualnih veza, glasina o ubistvima, samoubistvu, narkoticima, oružju, izgubljenim udovima, krijumčarenju, optužbama, promašuje ono što bi trebalo da bude pravi fokus, a tiče se tretmana životinja u zoološkim vrtovima širom SAD. I to je samo deo priče, s obzirom na to da ova serija nudi mnogo više čudnih događaja i glasina nego što možete da zamislite.
 
Sef, bivši radnik u vrtu Džoa Egzotika, sjajan je sagovornik na to kako se životinje tretiraju u kavezima, ali umesto na to, kreatori serije su se više fokusirali na to kako je izgubio ruku. Suština čitave priče staje u njegove rečenice na kraju serije: "Nema pobednika. Svi su umešani u tu nazovi zaštitu životinja. Nijedna životinja nije imala benefita od ovog rata."
 
Postoji čitav niz pitanja koje su autori mogli da istaknu, od prava radnika (koja ne postoje), preko načina na koji bi životinje u zatočeništvu mogle da budu zaštićene, pa do toga da li Doktor Entl zapravo ima seksualne robinje u svom malom carstvu, ali sve to pada u drugi plan pred pričama o spletkarenju i tome koliko smo slabi na slatke male tigrove. U tom smislu, ako tražite pravičnost, ovde je nećete dobiti.
 
Dobićete Džoa Egzotika koji završava u zatvoru zbog optužbi za planiranje ubistva Kerol Beskin. Dobićete pet sati i 17 minuta totalno lude priče koja će vam pomoći da na trenutke zaboravite koronu, ali vas verovatno neće naterati da razmišljate o životinjama, već o tome koji će holivudski glumac dobiti ulogu Džoa Egzotika u narednom hitu koji čeka da bude snimljen.
  • Sale

    21.04.2020 14:01
    Korono, ciljaj bar malo preciznije...
  • 53

    21.04.2020 13:58
    Ogavni likovi, zasto ne pogledati nesto pozitivno vec gledati ovaj polusvet. Prestao da gledam posle 20 min, nema poente gubiti vreme na gomilu luzera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.