VIDEO: Zarada filma "Mulan" u Kini lošija nego što se očekivalo

Rimejk Diznijevog filma "Mulan" doneo je zaradu od 23,2 miliona dolara preko vikenda u Kini, što je slab početak za visokobudžetni blokbaster o kineskoj narodnoj junakinji na njenom najvažnijem tržištu.
Film "Mulan" nije uspeo da dostigne "Tenet" Kristofera Nolana, koji je nedelju dana ranije u Kini zaradio 29,8 miliona dolara.
 
"Mulan" je osmišljen kako bi privukao veliki broj gledalaca u Kini. Međutim, ovaj film, čija je produkcija koštala 200 miliona dolara, bio je pogođen političkom kontroverzom, pa je u Kini dobio mešovite kritike.
 
Film je izazvao kritike na društvenim mrežama, čak se pozivalo i na bojkot, zbog podrške koju je zvezda filma uputila hongkonškoj policiji, ali i zato što je delimično sniman u regiji Sinkjang, gde je Kina suzbijala Ujgure i druge muslimane, što su kritikovale neke vlade i organizacije za zaštitu ljudskih prava.
 
Kineske vlasti dale su uputstvo medijima da ne izveštavaju o dolasku filma u Kinu.
 
Ukupna zarada "Mulan" dostigla je 37,6 miliona dolara do nedelje, za sedam teritorija na kojima se film prikazivao.
 
Dizni je omogućio gledanje filma onlajn u SAD i drugim zemljama gde je dostupan Dizni+ striming servis.
 
  • Zasluzeno

    14.09.2020 18:48
    Ne znam ko jos gleda to dizni djubre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.