Džordž R. R. Martin potpisao osmocifreni ugovor za snimanje novih serija

Nakon ogromnog uspeha HBO-ovih adaptacija knjiga Džordža R.R. Martina iz serijala "Game of Thrones", ovaj pisac naučne fantastike potpisao je novi ugovor o razvoju nekoliko novih serija za HBO Max.
Džordž R. R. Martin potpisao osmocifreni ugovor za snimanje novih serija
Foto: Youtube screenshot (The Late Show)
Američki magazin "Hollywood Reporter" otkrio je da je autor, koji je osvojio četiri Emija, potpisao vredan osmocifreni ugovor na period od pet godina.
 
Martin je trenutno uključen u pet projekata za HBO, uključujući i razvoj serije "House of the Dragon" koja je smeštena 300 godina pre događaja iz serijala "Game of Thrones", a fokus projekta biće na moćnoj dinastiji Targarjen koja je nekada vladala Vesterosom. Serija će imati 10 epizoda, a snimanje bi trebalo da počne sledećeg meseca. Za sada je poznato kako će u seriji učestvovati Olivija Kuk, Ema D'Arsi, Pedi Konsidin i Met Smit.
 
Drugi projekat u koji je pisac trenutno uključen tiče se serije s radnim naslovom "10.000 brodova" čija tema bi trebalo da se odnosi na život kraljice Nimerije koja je živela 1.000 godina pre događaja iz knjige "Game of Thrones".
 
Martin je takođe izvršni producent filma "Who Fears Death" koji zapravo predstavlja adaptaciju romana Nnedija Okorafora iz 2011. godine i adaptaciju romana "Roadmarks" iz 1979. godine Rodžera Zelaznija.
 
Martinovo delo "Sandkings" iz 1979. trenutno se priprema za filmsku adaptaciju, a režiser filma trebalo bi da bude Gor Verbinski.
 
Serijal "Game of Thrones" emitovan je između 2011. i 2019. godine i bio je jedan od najuspešnijih projekata HBO-a, a serija je osvojila 59 Emija što je predstavljao rekord za jednu seriju.
 
Međutim, ljubitelji serijala i dalje čekaju da pisac završi s projektom šeste knjige iz serijala pod nazivom "Winds of Winter". Martin je nekoliko puta govorio o izlasku ove knjige i više puta odlagao njen izlazak.
 
Ipak, autor je nedavno rekao kako bi knjiga trebalo da bude objavljena do kraja 2021. godine.
  • Lufthansa

    31.03.2021 16:06
    @dijasporac
    GRRM je pisac i naučne fantastike pored epske, vama je kao i većini poznat samo mainstrim deo njegovog opusa koji je inače mnogo širi i koji po broju SF dela nadmašuje epsku fantastiku. U sv sl umesto što snima milionske serije bolje bi mu bilo da završi životno delo kojo je počeo pre skoro 30 godina i još rasteže
  • Ja

    30.03.2021 21:23
    Oni koji ne čitaju epsku fantastiku nemaju pojma o čemu se radi. Vrlo lako je pomešaju sa bilo kojim žanrom na žalost. Dogadjaji, likovi, vreme, mesto, način razmišljanja likova u epskoj fantastici je drastično različit od naučne fantastike...
  • dijasporac

    30.03.2021 17:24
    George R.R. Martin nije pisac naucne fantastike nego epske fantastike, dva totalno razlicita zanra u knjizevnosti. Primer, Tolkin i Asimov nisu pisali u istom zanru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.