VIDEO: Uskoro izlazi ruska verzija "Černobilja"

Uspeh mini serije "Černobilj" podstakao je Ruse da snime svoju verziju filma o nuklearnoj katastrofi, koja se dogodila u Ukrajini 1986. godine.
Trijumfalni uspeh HBO-ove mini serije „Chernobyl“ podstakao je ruske autore da naprave sopstvenu verziju nuklearne katastrofe koja je zadesila Ukrajinu 1986. godine.
 
Na Netfliksu će 21. jula biti dostupan ruski igrani film "Chernobyl 1986", koji je režirao Danila Kozlovski.
 
Ruska verzija snimljena je u kontekstu černobiljske nuklearne katastrofe. Priča je fokusirana na fiktivnog vatrogasca koji se bori sa posledicama nuklearne eksplozije.
 
Radi se o melodramatičnoj fantaziji, a glavnu ulogu u filmu, mladog atraktivnog vatrogasca, tumači upravo reditelj.
 
Ruski filmski kritičari su "sahranili" film, zamerajući mu što se radnja odnosi na glavnog lika, a ne opisuje pravi horor koji je prouzrokovala tragedija. Kritičari su film okarakterisali kao više holivudski nego sama holivudska verzija.
 
"Chernobyl 1986" je prvi ruski igrani film koji se bavi posledicama katastrofe i govori o empatičnim ljudima, koji su se žrtvovali kako veliki deo Evrope ne bi postao zona isključenja, gde život više neće biti moguć.
 
I dok se HBO dominantno bavio političkim aspektom saniranja katastrofe, Rusi su fokus prebacili na ličnu priču.
 
  • pera

    28.06.2021 17:43
    ..
    Mislim da bi i Srbija trebalo da snimi svoju verziju, u kojoj glavnu ulogu ima Vucic koji goloruk sanira eksplodirano jezgro i spasava Evropu. (a ne ko Zuti)
  • Јое

    28.06.2021 17:04
    @Nišlija
    Да ли си ти погледао иједан руски филм у животу, када дајеш тако уопштене оцене? Да јеси, не био писао такве глупости.
  • Nišlija

    28.06.2021 14:35
    Slabi su Rusi za to, mislim kinematografiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film