Umro jedan od najpoznatijih indijskih glumaca Dilip Kumar

Bolivudski kralj tragedije Dilip Kumar umro je u 99. godini, objavio je njegov porodični prijatelj Faisal Faruki.
Umro jedan od najpoznatijih indijskih glumaca Dilip Kumar
Foto: Youtube (Al Jazeera, Screenshot)
Kumar je umro u bolnici Hinduja u Mumbaiju, gde je primljen prošle nedelje zbog problema s disanjem. Biće sahranjen uz državne počasti, prenosi Hina.
 
Rođen 1922. u Pešavaru, koji je sada u Pakistanu, kao Muhamad Jusuf Kan, glumac je promenio ime u Dilip Kumar na početku svoje bolivudske karijere 1949. godine.
 
Kumar je osvojio brojne indijske filmske nagrade, bio je član parlamenta i šerif u Mumbaiju. Glumio je u više od 60 filmova tokom karijere duge šest decenija, a najveće hitove snimio je između 1949. i  1961. godine, od kojih su neki svevremenski bolivudski klasici.
 
Kumar je navodno odbio vodeću ulogu u filmu Dejvida Lina "Lorens od Arabije" (1962), koja je potom pripala egipatskom glumcu Omaru Šarifu.
 
U poruci saučešća, premijer Narendra Modi napisao je da će glumac ostati zapamćen kao "filmska legenda" koja je oduševljavala publiku kroz generacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.