Gitarista Džimi Pejdž na festivalu u Veneciji predstavlja dokumentarac o Led Cepelinu

Gitarista Džimi Pejdž (Jimmy Page) večeras će na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji - Mostra, predstaviti dokumentarni film o britanskom kultnom rok bendu "Led Cepelin" (Led Zeppelin).
Film "Becoming Led Zeppelin" (Nastanak Led Cepelina), očekivano ostvaranje na Mostri, prikazaće do sada neobjavljene snimke o čuvenom bendu osnovanom 1968. godine.
 
Producenti su rekli da se u filmu prvi put pojavljuje audio intervju bubnjara Džona Bonama (John Boham), koji je umro 1980. godine.
 
U ostvarenju će biti arhivski snimci i intervjui ostalih članova benda, Pejdža, Roberta Planta i Džona Pola Džounsa (John Paul Jones).
 
Pejdž, poznat po sviranju električne gitare sa dva vrata, rekao je da je godinama odbijao brojne predloge o snimanju dokumentarnog filma o "Led Cepelinu".
 
"To su bili prilično bedni predlozi. Bedni do te mere da su producenti želeli da se fokusiraju na sve osim na muziku" benda, rekao je Pejdž i dodao da se ovaj dokumentarac upravo bavi muzikom.
 
U Veneciji je 1. septembra počela 78. Mostra, a za glavnu nagradu - Zlatnog lava, ove godine se takmiči 21 film. Festival traje do 11. septembra.
 
Mostra je, uz festivale u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.